Snö snö och snö!!

Åh, det är så himla härligt ute. Igår kom kom jag på mig själv bara stå. Rakt upp och ner, stod jag ute i snön och njöt!!
Senare på kvällen avr jag itne fullt lika imponerad, ska berätta varför.

SKulle ju som vanligt på onsdagar till min kära vän I och kolla på Grey´s. Hon upplyste mig om att det var itne plogat till hennes parkering, men jag tänkte, det går väl att ställa sig nån annanstans. Men innan jag for funderade jag bnåde en och två och tre gånger om jag itne skulle ta sparken ändå, är ju bara nerför dit. Men eftersom jag var nyduschad och eftersom att jag brukar vara så himla trött när jag ska hem så var det tillslut bilen som vann. När jag kommer dit, inser jag att det är väldigt mycket snö, och vägen blir så smal, så det går bara inte att stå efter vägen, och på den oplogade vägen mätte det säkert 20-30 cm nysnö. For ett varv extra och fundera lite. Då ser jag att I´s granne kom hem, de bor innanför henne, så jag tänkte, men om jag åker NER (uppmärksamma ner, för det blir en bra uppförsbacke därifrån sen) och vänder på deras gård, och hör om de inte ska ut nå mer med bilen sen, så kan jag ju stå mitt i vägen, i de redan uppkörda hjulspåren, så ska det ju gå bra sen.
Mmm, tänkt och gjort, for ner på gården, och näe, de skulle inte ut nå mer så det var bara att blockera deras väg ut. Bara det, att jag tog mig inte av deras gård. Nähä, hade kört lite för långt fram, så framdäcket satt en bit ner i dike. Vad göra? Jo, som tur var, hade V precis åkt till farmor, så E var hemma utan V och traktorn var ju varm, eftersom E plogat hela gården hemma. Så då fick han så lov att komma ner och skotta och dra lös mig. Grannarna blev överlyckliga att få vägen skottad, tror E fick åka fyra gånger fram och tillbaka innan all snö var borta. Tillslut då så kunde jag åka upp till I, vid det här laget var klockan nio, men då, då funkar inte hennes femma.... Förmodligen för mycket snö på parabolen!! Argh!! Första gången jag missa Grey´s, på grund av snön!!! Så då pulsa jag tillbaks till grannarna, för de skulle bjuda E på kaffe. Då har de kört fast med sin bil, som de flyttade så jag skulle kunna vända på deras gård. Så då får E dra lös de oxå!! Och så skotta de av snöskoveln oxå...  Allt detta jobb och slit för de, bara för att jag inte tog sparken. Fast summa sumarum så var de väldigt tacksamma, eftersom de fick vägen skottad!!

Så igår var det snön som satte käppar i hjulet för mig hela kvällen.
Fast jag tycker fortfarande om snön ändå, har skaffat mig ett nytt ordpråk!!
"Snön är härlig, så länge vägen är skottad"...

Nu ska jag hem å äta middag!!

Hej!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback