Viktvakt

Denna veckas viktjakt resulterade i -0,3... Jag fortsätter pendla mellan mycket och lite varannan vecka..
Så nu har jag totalt gått ner 3,6kg på fyra veckor. Helt OK måste jag säga om man går efter att en lagom måttstock är -0,5/vecka... Detta resulterar då i att jag klarat av mitt första mål som var -3,1kg på fyra veckor. E klarade sitt mål oxå, han har nu tappat 5,8kg på fyra veckor!!! Och eftersom vi båda klarat vårat första delmål så blir det ost och kex i helgen!! (Fast frågan är ju om det verkligen kan bli så, för vi ska på 30-årskalas oxå, och det lär ju bli lite "unna sig" där oxå....)
Jaja, nu gäller det bara att se framåt och hoppas att detta håller i sig, detta var bara en månad av väldigt många månader till!!

End of helgen..

Så var det söndagkväll och helgen lider mot sitt slut. Men det har varit en väldigt skojig helg!! Evergrey var grymt bra!! Och efter spelningen kom de ner och pratade ochhälsade och skrev autografer med folket. SKoj att de kan göra en sån sak!! Och idag har vi varit ute på skoter och pulktur. Vi hittade en jättebra backe, inte den som var tänkt från början, en mycket bättre, och när vi for hem kunde vi åka snowracer nerför kanske en halv km!! (obekräftade uppgifter, men det kändes väldigt långt!!) Och tack vare digitalkameran ska ni nu få vara med och dela min helg!!
Nu är jag en stolt ägare till en sån här t-shirt!!

Här spelar dem.. Lite svårt att ta bilder när man står längst bak... Eller att få bra bilder alltså...

Hela bandet utom en av gitarristerna, han fick en egen bild..

Här är min kusin A (th), kompis K (tv) och sångaren i mitten.

Skoterdagen såg ut såhär:

Hanna dokumenterar oxå.. V är redo!
(Kommer finnas mer bilder på hennes blogg)

Fastkörning när vi skulle frakta grillplatsen till nya bättre backen!

Men V är med i alla fall!!

Och P och Tindra!!

Ingen dålig utsikt!!


Hanna röjer i backen..

Jaha, då var det dags att gå upp igen då... Himla effektiv kaloriförbränning!!

Här är vi på väg hem, jag och V sitter på varsin snowracer efter skotern!!

Det var allt. Nu är det badkaret som hägrar!

Adjö!!



Heliga helg!!

Så var ännu en underbar arbetsvecka till ända, och den ännu underbarare helgen är här. Denna helg kommer att bjuda på en konsert med  inne i Östersund med min kusin A. Eventuellt middag innan oxå, ska bli riktigt skojigt, hoppas bara att de spelar de låtar jag känner igen!!
På söndag ska vi förhoppningsvis, beror på vädret, åka pulka och grilla i en pulkabacke, som E och kompis T ska fixa under lördagen, så V och deras son W kan leka och ha skoj. Eventuellt ska kusin D och hans barn med oxå, så jag hoppas på strålande sol och några få minusgrader!! Ja,ikväll har E sagt att han och V sak fixa middagen, så nu är det väl bara att fara hem och lägga sig i soffan och slappa då tills middagen är serverad. Fast först ska vi på Ica och handla på kupong!!

Trevlig helg på er!!


Vägning!!

Oj, oj... Milda Matilda... Gissa min glädje när vågen visade på -1,2kg denna vecka... Denna vecka!!

Det är märkligt, förra veckan när jag tyckte jag gjorde allting rätt, då hade jag bara gått ner 0,2 kg, och denna vecka när jag tycker jag gjort allting fel. då har jag gått ner 1,2kg... Lustigt!!

Så nu har jag nått mitt delmål, som jag har till nästa vecka!!  Så det gäller det ju bara att fortsätta då, så jag inte går upp igen...!!


Jo, det sista paret...

Här kommer en bild på det sista paret stövlar jag lyckades roffa åt mig:
image26
Jag gillar de så himla mycket!!

Nu har E slutat jobba så jag tagit mig in hemma. Men jag är ändå hos lillasyster och väntar på en middag som i alla fall luktar väldigt gott!!

Ja, det var bara det...

Weekend over and out...

Så var man hemma och tillbaks till vardagen igen.
Men vad har hänt sen sist??

Jo, på lördag så tog vi sovmorgon eftersom H, J och J jobbat hela veckan och var trötta, sen blev det en lugn frukost coh slapp i soffan. Sen vaknade Emma till liv och ringde och undrade om vi skulle träffas, så det gjorde vi, jag och E lyckadces ta oss till och från hornstull, alldeles själva!! (Utan bil förstås, orkade inte åka nå mer bil med E) OK, det var bara en station med tvärbanan och en med tunnelbanan, och faktiskt så nära ovan jord att vi lyckades gå hem, men ändå. Sen var det hemma och duscha och försöka styla sig så gott det gick och sen gick tunnelbanan till Texas Longhorn där vi intog en mycket god och saftig biff!!

Och sen till Intiman för Allt för byn-showen!! Det var kanonbra, även om lite av det där pirriga, knäsvaga har släppt
Fotograf: Victoria Carlquist
lite. Efter showen var det efterfest på Engelen med Smalare än Thord och alla grabbar i ensemblen. Vi fick stå i kö utanför och vänta på att bli insläppta!! =) Det ska man väl oxå vara med om nån gång i livet. Det var varmt, trångt och hög musik, Smalare än Thord fanns det ingen möjlighet att se då rummet de spelade i var smockfullt. Men vi träffade många vänner från hammarn som flyttat ut i landet, och det var jätteskoj!! Och så kändes det lite skoj att mer eller mindre känna alla i ensemblen. Men det blev en lugn kväll och vi tog en taxi hem vi halv tre snåret.
Söndag=hemresa. "Vi kliver upp tidigt och försöker komma iväg vid tio så vi kommer hem nångång!" Så lät det på lördagen. Vi for från lägenheten vid elva-tiden och var hemma vid 20.00 tiden... Hmm... Vad hände?? Jo, först var vi tvungna att åka till Globen där J jobbar och hade sin bil parkerad så vi kunde parkera på deras parkering. Sen tog vi en sväng förbi Barkarby där jag bara skulle köpa ett par stövlar jag såg när vi var där i torsdags, nämligen dessa:


Men när vi var där råkade jag även hitta dessa:

Åhh, vilka ska jag välja?? H: "Ta de gråa!!" E:"Ta de svarta!!" Tack för den hjälpen. Går ett varv till och råkar hitta ett tredje par (som oxå skulle finnas bild, men som jag glömde hemma och nu ligger inlåst eftersom svärföräldrarna tog mina hemnycklar när vi for till sthlm, och jag glömde säga till E att inte låsa, och svärfar for till ö-sund idag och svärmor råka jobba i stugun idag) Men de är vita, och jättefina. "Dessa måste det bli!!" Tyckte jag själv. Men då börja jag kalkylera på detta och kom fram till, med rea och skopunktens ständiga erbjudande "ta tre för två", så skulle alla tre par stövlarna kosta mig enbart och endast 400:-!!! 400:-!!! Ok, det var ju inget att fundera över!! Tack för Skopungten!! Sen blev tankning i järfälla, lunchstopp och matinhandling i Gävle och kaffe i Iggesund och vips blev klockan åtta innan vi var hemma, men då stupa vi rakt i säng med en chipspåse och en film.

Bantningsuppdatering: Kommer att bli mycket, mycket förvånad om vågen skulle visa på minus denna vecka, imorgon närmare bestämt, för jag har ätit strips (fanns det eller bakad potatis, och den såg så torr och tråkig ut, så jag valde strips då), McDonaldsmat, biff med massa vitlökssmör, chips och motionen har varit nästan obefintlig. Men att min hjärna ställt in sig på bantning märks ändå. Jag har försökt valt i alla fall små nyttigheter bland onyttigheterna dessa dagar, som när vi åt på Heron city valde jag ris istället för strips, jag har druckit cola light/zero, ingen efterrätt på texas longhorn, och vi åt inte ens upp hela chipspåsen!!! Och ni som känner mig förstår nog hur mycket detta visar!! Att jag lämnar chips!! Och jag längtade faktiskt hem hela söndagen för jag kände att jag ville ut och gå!! Det blev ingen promenad då, men väl igår kväll, trots att ingen ville följa med mig och min kropp gärna hade stannat hemma så tog jag mig ut själv!! Och dessutom idag så åt jag apelsin på jobbet när vi hade kalas för ett barn och de andra åt glass. Och ikväll ska det  bli ännu mer motion, så kanske jag kan hämta igen lite i alla fall... Annars så är det bara att fortsätta kämpa, ska inte ge upp bara för att det blev lite bakslag i sthlm.

Och apropå mat, vi handlade på Ica Maxi i Gävle. Och tänk vad mycket roligare det skulle bli att handla och laga mat om man har en sån affär att handla i varje dag. De hade ju allt!! Och lite till... Tänk alltså, kanske tio olika sorters tomater!! Och vad finns det här?? Två ibland, kvist eller okvistade... Bara för att ta ett exempel allså... Där kan man ju välja vad man ska äta, här får man ju ta det som finns liksom, och ändå ska vi ha ett supermarket. Min syster berätta om Ica Nära på Kungsholmen (Tror det var det, men kan minnas fel) Det ska alltså motsvara Ica Forsen här, men enligt henne fanns det mycket mer mat där och mer att välja på än vårat Ica supermarket. Ska det verkligen vara sån skillnad bara för att man inte bor i storstaden??

Näe, nu ska jag nog socialisera med lillasyster. Får uppehålla mig här tills E kommer från jobbet, och då visa det sig att hon ville bjuda på middag!! OK, det är väl OK!!

Hepp!!

fredag

Idag har det varit dimmigt och mulet i sthlm. Vi var hemma på förmiddagen, men sen åkte vi till Lidingö för att hälsa på några bekanta. Efter mycket om och men kom vi fram, även fast vi hade GPS. E blir så himla nervös och aggressiv, så det är riktigt jobbigt att åka bil med honom här. En gång hamna vi i bussfilen!!
Men vi tog oss både dit och hem!!

Sen har vi varit på Heron City och ätit och tittat på bio, National treasure Book of secrets med NIcolas Cage. Det var en bra film, en lättsam familjefilm!

Nu sitter vi hemma och dricker kaffe, sen ska vi gå ut och ta en öl och vänta på att J ska komma med tåget.


Hur svensk är du?

Hur svensk är du?

[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[X] Du känner någon som har samma förnamn som du
[X] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du(inte känner, men känner till)
[ ] I din familj är ni 2 barn
[X] Du bor i villa
[ ] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[X] Dina föräldrar har gift sig
[X] Din mamma är yngre än din pappa
[  ] Din pappa heter Lars
[  ] Din mamma heter Anna
[X] Din familj har en Volvo eller audi
[X] Din familj har en vit eller röd bil
[ ] Du har tillgång till Internet hemma
[X] Du har egen mobiltelefon
[X] Du har ett eget rum (eget hem till och med)
[ ] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit utomland med en familjemedlem
[ ] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[X] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[X] Din familj har en husvagn(inte nu, men har haft, var ofta på husvagnsemester när vi var små)
[X] Ingen av dina föräldrar röker
[X] Din pappa är lite lätt överviktig
[X] Du har en egen dator
[X] Du har husdjur)Iofs bor han hos mor och far nu)
[X] Du får månadspeng (Lön?)
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[X] Du äter på McDonalds
[X] Du följer Melodifestivalen ibland.
Multiplicera dina x med 3 får du din procent!

Jag är 54% svensk

Stockholm

Nu har vi vaknat, ätit frukost, duschat och är redo för en dag i stora staden.
Vi kom fram vid elva igår kväll, efter en nonstop resa, E körde hela vägen.

Men nu skulle man ju ha haft nån guide eller nån som kan ta med en på saker, som vet hur man tar sig hit och dit... E´s bror och svägerska, som vi bor hos är på jobbet så vi är helt lämnade åt vårat eget öde.
Först ska vi i alla fall lämna in våran tv på reparation ute i Järfälla. Där finns, som av en händelse, även Barkarby Quality Outlet... Som tur är har vi lånat svärfars GPS, så det ska nog ordna sig att hitta dit och hem. Hmm, undra om man kan ta med sig gpsen på stan och i tunnelbanan.. DÅ vore de ju skitenkelt!!

Jaja, nu må vi ta oss iväg så inte hela dagen springer förbi oss...
Vädret ser ut att vara fint i alla fall, ca 6+grader..

Soliga hälsningar från Stockholm!!

Bantning...

Jaha, imorse var det dags för vägning igen.. Var lite deprimerande faktiskt. -0,2kg.. På en vecka!! Trodde nog det skulle vara mer, men däremot har det gått jättebra för E!! Ja, jag hade ju int gått upp heller och så det är ju fortfarande positivt. Och igår mätte vi oss igen, och alla vitala delar (alltså de som jag lider mest av) hade minskat med några centimetrar, så det avr ju riktigt skoj!!
Men ok, som jag sa, så ska jag inte slås ner av detta, jag vet att man itne kan gå ner två kilo i veckan hur länge som helst, det är inge bra heller. Enligt många ska man ligga på ungefär ett halvkilo i veckan, och då är ju fortfarande mitt medel över det, med ett kilo/vecka. Jaja, i alla fall så känner jag ju bara att jag måste kämpa mer och bättre, så nånting gott har det ju med sig, annars hade det ju varit rena semestern att banta om man går ner två kilo i veckan...

Idag bär det av mot Stockholm oxå, så nu är min jobbarvecka slut.Om exakt två och en halv timme förhoppningsvis. Hoppas bara att väglaget är bra, så det inte är slask och halka hela vägen ner, som det är här...

Andra inte så glädjande nyheter är att V kräktes i morse, så jag hoppas vid gud att varken jag eller E har blivit smittade. Vore ju skoj om nån av oss skulle börja kräkas i Hudiksvall eller Söderhamn eller sådär, så var hela den semestern förstörd...

Jaja, nu ska jag slita i två timmar till, innnan det bär av mot hufvudstaden.

Auf wiedersehen!!

Mer snö

Ja, om man är intresserad av precis hur det såg ut i hammarstrand när vi var ute och åkte så skoter, så kolla in lillasysters blogg, hon var nämligen i slalombacken samma dag och hade med sig kameran!!
Så där finns mer härliga vinterbilder!!

Snö, snö och snö!!

Åh, vilken underbar helg det varit!! Och fullt med snö!!
 Lördagen spenderades med E och V nere hos kompis I med hennes brorsson i pulkabacken!! Superskoj med snö, varm choklad och mackor!! På em åkte vi på julgransplundring, även fast V inte uppskattar att dansa runt granen. I söndags hämtade vi min skoter och så for jag, C och I ut på första skoterturen för i år. Ljuvligt, för det va verkligen en sån där dag när allt kändes perfekt!! 2-3 dm pudersnö, alla träd bångnar av all snö, och solen skiner och glänser över alla snötopparna. Helt underbart vackert!!

Typ såhär såg det ut i skogen. (Ja, nästan i alla fall)  Och så två goa vänner och tre skotrar. Helt perfekt!!
Nu känner man varför man älskar vintern!!

Så idag får ryggen och armarna lida lite efter gårdagens tur, men det var det helt klart värt!!
Och så, så mysigt att komma på jobbet idag och få leka med barna i all snön!!

Och så bara två dagar kvar tills vi åker till Estockholmo!!
Får se hur vi ska lyckas med bantningen då bara...

Hej!

Kan inte se mig mätt på såna här bilder!!





Jippi!!

-1,9 kg!!!


Det är ju jättebra!! Måste bara försöka ställa in mig på att det inte kommer att gå lika lätt alla veckor. Så här blir det alltid när jag ska gå ner i vikt (ja, har provat några gånger), att första veckan går det skitbra, men sen planar det liksom ut och minskar inte lika mycket. Men det vet jag ju nu, så denna gången ska jag inte ge upp bara för det..

Ikväll ska jag försöka ignorera skavsåret också och gå på promenad, plus att jag sprungit upp och ner för pulkabacken nästan hela dagen..

Men nu är jag hungrig, så nu ska jag åka hem och hoppas att min käre sambo har lagat till en spännande, kulinarisk middag åt mig!!

Hej!

Buhu..

Jag som är så duktig!! Så här blir det jämt!! Varenda gång!!

Igår var vi ut och promenerade igen. Vi var ute i drygt en timme och gick. Och vad händer?? Jo, jag får skavsår. I mina skönaste skor, graninge kängorna som jag haft i tre-fyra år... Jag har aldrig nånsin fått skavsår av de förut, och då ahr jag gått mycket med dem... Bara för att jag kommit igång och varit duktig. Så här blir det jämt, när jag väl kommer igång med motionen så blir jag alltid förkyld, eller som nu skavsår eller nåt annat som stoppar mig. Förkylningen har jag redan, men den skiter jag i, men hur ignorerar man ett skavsår?? Jag kan ju knappast traska ut i foppatofflorna ut i snön...

Näe, nu må jag åka hem koch försöka sova en stund, är schweintrött och V kommer om en timme...

God natt!!

Ähh...

Jaha, nu är ledigheten och julen slut på riktigt, inge mer ledigt.. Eller jo, vi har kurs och planeringsdagar i slutet av denna vecka och nästa onsdag åker jag och E till sthlm för Allt för byn på lördag. Så lite mjukstart på året blir det..

Ska bli väldigt skoj att åka till stora huvudstaden, de senaste gångerna har det ju blivit så snabba resor, men nu blir det från onsdagkväl till söndag, så då kan man ju kanske hinna hälsa på alla man känner därnere. Är ju inte så jättemånga, men några som alltid missunnas p.g.a tidsbrist.
Ska även bli himla skoj att se den färdiga showen!! Var ju länge sen man såg genrepet, så nu har man liksom kommit ur det hela lite. Nu ser man alla gubbarna/pojkarna på byn/jobbet/festen som man är vana att se dem.
Näe, jag längtar verkligen, och få komma bort lite oxå. Eller ja, komma bort och komma bort, när vi beställt biljetterna visade det säg att mina föräldrar oxå ska ner den helgen, och min storasyster med pojkvän och hans familj, och min lilla syster, och E´s familj ska oxå dit samma helg, och hans lillasyster, så vi kommer ju knappast att vara ensamma...

Min viktminskningskampanj tror jag det går bra... Har motionerat mest varje dag, och äter hyfsat nyttig mat och försöker stoppa mig själv när jag är mätt ,och äter mycket frukt och grönsaker, så jag borde ju inte gå upp i vikt i alla fall. På onsdag är det dags för vägning och mätning, så då får vi se.
Men det är ju verkligen jätteskönt att promenera bara man tar sig ut!! Och det vet jag ju!! Varför ska det vara så svårt?? Och speciellt nu på vintern, det är så himla mysigt med snön och mörkret, bara man inte är själv då..
Med maten är det lite jobbigt, känns som om allt kretsar kring mat. Måste vara nyttigt! Måste äta regelbundet! Måste äta mellanmål!! Så det känns som om allt bara handlat om mat den senaste veckan. Men förhoppningsvis blir det lättare med tiden, man lär sig vad man ska äta och vad man ska undvika och när man ska äta osv.
Sen ska jag läsa Viktiga boken igen, av Charlotte Flinkenberg. Läste den en gång förut och det var verkligen en peppande och hjälpande bok om man ska gå ner i vikt, så det känns som om det är dags för att läsa den igen.

Ja, nu vet ni lite mer...
Ska socialisera lite med min lillasyster nu när ja är och hälsar på.
Hej!
 

Jobbelijobb...

Jaha, nu har halva första jobbardan klarats av... Har nu rast...
Är så jäkla trött, har varit en nästan sömnlös natt... Först och främst har det varit fullt med hostattacker, sen har E legat och läst och läst och läst, och jag har blivit känslig mot ljus när jag sover, så det har varit skitirriterande, tio i fem i morse sa jag åt honom att han fick så lov att släcka, sen så har V börjat med den hemska ovanan att gnissla tänder när han sover, och det är inte lite heller... Så sen han kom in till oss nån gång inatt så har man legat och hört hur han krasar (kan man säga så??) sina stackars, små tänder... Så ja, lite sömn inatt alltså...

Så nu borde jag kanske utnyttja min rast till att vila egentligen, så jag inte somnar i eftermiddag...

God natt!

God fortsättning på er alla!!

Så var det ett nytt år... Och detta innebär, i alla fall för mig, en ny start.. nu börjar mitt nya liv.
Från och med idag, 2:a januari (ja, försök själva va nyttiga på nyårsdagen..) ska jag och E gå ner i vikt, vi ska vara smala och snygga till beach 2008. Det är väl det enda vi lovat egentligen... Men vi har pratat länge om det, och mentalt förberett oss, så jag har riktigt goda feelings om att vi faktiskt kommer lyckas denna gången. Grejen med mig i alla fall, kanske även många andra, är att när jag blev bestämt mig för att gå ner i vikt, då vill ju jag göra allt på en gång, jag skulle kunna gå sju mil på en dag, bara för att få se lite resultat. Och gör jag inget aktivt i min kamp om viktminskning, då känns det som om jag fuskar, eller har gett upp.... Ja, skitkonstigt... Men nu ska det i alla fall bli. Vi har köpt en våg, och så ska vi föra dagbok, med vikt och mått både här och där, så vi verkligen har koll.  Idag har jag i alla fall lyckats ganska bra hittills i alla fall... Två mackor med ost och tomat till frukost, sen var jag och Selina ute och gick, är barnvakt till henne idag, så min syster m. sambo kan snickra i deras hus. Eller är det så bra?? Två pizzabullar till lunch, kanske int så nyttigt men jag åt ett äpple och en apelsin oxå.... Jo, jag är nöjd i alla fall.... Sen skulle vi få middag hos svärföräldrarna ikväll, och svärmor brukar laga nyttig mat. Sen så gäller det ju bara att inte äta så mycket... Ja, ni lär väl få läsa mer om detta...

Imorgon ska jag jobba igen. SKulle faktiskt ha suttit väldigt fint att vara ledig även dessa två dagar... Men som sagt, det är bara två dagar, sen är jag ledig igen...

Nu tänkte jag att ni skulle få lite bilder här, vad som hänt mig de senaste dagarna...

  
E och jag på maskerad


Och så alldeles nytagna bilder på Selina.... Inte ens modern och fadern har sett dessa.


Nu ska jag gå och kika lite på ängeln, så hon inte har vaknat...
Ciao

RSS 2.0