Floating


Jaha, då har man testat floating. Och vad ska man skriva om det då? 
Det var skönt och avslappnande.
Man kliver ner i en tank, en sån som på bilden ovan fanns i Stugun. Man lägger sig ner, med nackkudde eller utan och med öronproppar. Man får lyssna på musik om man vill. Sen ligger man där, i 45 minuter. Punkt.
Hon kom tillbaks efter en kvart och kolla så allt är OK. Och för mig försvinner en kvart där. Jag har väldigt svårt att koppla, eller att varva ner rättare sagt. Och vet jag då att hon kommer om en kvart, så finns det ingen möjlighet att jag kan koppla bort helt innan dess. Och sen så tar det ungefär ytterligare en kvart innan jag har hunnit kopplat bort helt. Och sen så har ju jag så svårt för att koppla bort tankarna. Det bara maler och maler. Så ungefär såhär vandrade mina tankar:

"Jaha, hur ska man ligga nu då? Vad sa hon, antingen ha armarna rakt fram. Eller uppåt. Eller på bröstet. Hmm, vad är skönast?? Näe, det blir nog armarna uppåt. Och så slappna av i nacken. Mmm, känns bra. Ja, just ja, det fanns en nackkudde här nånstans. Kanske ska prova den. Ja, den vill jag nog ha. Känns riktigt bra. Damdidam. Slappna av i nacken. Sköönt!  Bobobido. Och sluta tänk! Vad stod det? Om man hade svårt att sluta tänka, så skulle man fokusera på andningen. OK, iiiiiiiiiin.... å uuuuut... iiiiiiiiiiiiiin.... Ja just, man kunde släcka lampan oxå. Det ska jag nog prova. Jag som blivit så känslig på ljus när jag sover... Såå... Ahh, å slappna av i nacken! Hmm, de på jobbet ville ju veta hur det var att floata oxå. Hur ska jag säga att det är då? Jodå, känns bra. Hur känns egentligen då?? Lite svårt att koppla bort tankarna."  Knack knack. "Det är bra härinne!!" "Jaha, så har hon varit här, då kan jag slappna av. Har det redan gått en kvart?? Då är det ju bara en halvtimme kvar. Ojdå, nu måste jag börja koppla bort tankarna. Och slappna av i nacken! OK, here we go again, andas iiiiiiiiin..... och uuuuuuuuut..... iiiiiiiiiin..... och uuuuuuut. Undra vad jag ska skriva på bloggen då? Jag har ju lovat en recension där oxå. Och eftersom jag skrivit så mycket om att jag ska hit, så måste jag ju göra en riktig recension oxå. Inte bara: Det var bra!. Hmm..... Om jag ligger och gungar lite så känns det lite bättre. Då är jag inte helt gäralös. Jag är nog inte nån riktig slappare jag. Jag vill nog att det ska hända nåt, som när man får massage, då ligger man ju inte heeelt stilla. Jag har ju väldigt svårt för detta på yogan oxå, att rensa tankarna och bara vara. Damdidamdi! Men nudå, andas iiiiiiiin.... och uuuuuuut.... Undra om jag har den där boken hemma med Sophie Kinsella, som jag såg på bokrean. Annars kanske mamma kan köpa med sig den, hon jobbar ju i Stugun.... Nähä, fokus Helena!! Slappna av i nacken!! Andas iiiiiiin...... Ryck. Oj, nu börjar jag nog kanske vara lite avslappnad. Fortsätt andas!! Det är ju skönt att bara ligga i alla fall...... Ryck..." Så ligger jag, och tankarna fortsätter vandra. Den sista kvarten ligger jag och rycker ganska duktigt, som jag alltid gör innan jag somnar, och jag minns inte riktigt allt jag tänkte. Och precis när jag börjar nå nåt som inte längre är vid medvetande så: Piip piip, piip piip!! Då ringer klockan för att mina 45 minuter är förbrukade. Dags att stiga upp!

Direkt efter så känns det inte så mycket. Visst var det skönt att få ligga helt avslappnad i 45 minuter, alldeles ensam, i mörkret, men så mycket mer var det ju inte. Men sen, när jag vaknat till ordentligt så känner jag att musklerna är väldigt avslappnade. Jag känner att axlarna är inte lika nära öronen som de brukar vara. Jag vågar nästan gå så långt som att säga att det känns lite som efter en massage, men inte riktigt. Var det värt 375:- och tio mil i bil?? Nja, kanske inte. Inte när man har så svårt att koppla av som mig i alla fall. Men å andra sidan, så kan jag nog inte uttala mig helt om det heller efter bara en gång. Jag pratade med hon som hade det efteråt, och hon sa att man behöver några gånger på sig, det blir lättare för varje gång att slappna av. Man vet hur man vill ligga, och vet vad som händer, det är inte nytt. Hon sa att helst ska man gå en serie på ca tio gånger för att det ska ha bäst effekt, för att man ska märka nån större skillnad. Och gör man det så ska det göra stor skillnad. Man kan läsa på hennes hemsida (som hon var noga med att berätta att just nu är den jättedålig, men om nån vecka är den helt omgjord, och mycket bättre, så vänta tills dess innan ni går in!)  om olika fördelar och förbättringar som folk upplevt. Adressen dit är: http://www.halsaochhelhet.se/. Annars kan man gå in på http://www.restingwell.se/ som jag tror är distributörerna på floatingtankarna. Men några av de positiva effekterna ska vara:

  • Djup avslappning.   
  • Förbättrad nattsömn.
  • Minskar stress och oro.
  •  Avslappning i muskler.   
  • Reducering av huvudvärk.  
  • Minskar depression och ångest.
  • Reducering av smärta i muskler och leder


  • Summa sumarum så tror jag att man måste prova själv för att veta hur det är. Och förmodligen skulle min nyfikna lilla hjärna kunna slappna av mer oxå om jag hade gjort det några gånger. Får se om jag kostar på mig det, brukar vara hemskt dålig på att göra det...

    Nu ska jag gå och vara social med min sambo, och sen väntar ju Grey´s!!

    God kväll!


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback