Boken

Har hunnit läsa ut Hjärnkoll på vikten oxå.
Hjärnkoll på vikten
Det var en mycket intressant bok.
Och särskilt eftersom den baserar sig på vetenskaplig forskning, och inte består av någons teorier.
Kort sammanfattat kan man säga att det är socker man bör undvika.
Det är socker man blir fet av, inte fett. Socker, som omvandlas till fett i kroppen, och lägger sig runt magen till fattigare tider.
Både vanligt och, än värre, sötningsmedel.
Men det är inte enbart maten som styr våran vikt, utan även sömn och negativ stress.
Man kan äta hur nyttigt som helst, men om man har problem med sömn, eller lider av negativ stress, så kan man ändå lägga på sig vikt.
.
Detta är inte "vårat fel", utan hjärnan har kvar så mycket gamla "inställningar" sen den tid då vi inte hade fri tillgång till mat. Även att "spara energin" och hellre lägga sig i soffan än att gå ut och röra på sig är en inställning sen den tiden.
.
MEN, vi kan självklart förändra och arbeta emot detta.
Den förespråkar inte nån särskild diet, men med vetenskapliga fakta så konstaterar den att GI är ett bra sätt att förhålla sig till mat.
.
Jag tycker absolut att man ska läsa den, särskilt om man går i "viktminskningstankar".
Och även om man inte är det!!
Det är många Aha-upplevelser!
.
Och lättläst!
Dessutom så såg jag Martin Ingvar, som skrivit boken, inkallad som expert i tv 4:s kvällsöppet, när det handlade om Gastric Bypass-operationer.
Han är professor och docent och forskar i neurodip...biologisk neurofys..Äsch, läs själva:
http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=2092&l=sv
http://sv.wikipedia.org/wiki/Martin_Ingvar
http://martin.ingvar.com/

Ser nu när jag gogglar hans namn att han kommit ut med en till bok:
Maten_large
Här kan man läsa om båda böckerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback