Allra käraste systrar..


I helgen, på cruisingen, ska jag få umgås med Alla mina tre allra bästa vänner!!
Dessa tillfällen är sällsynta, oftast blir det bara nån, eller så är nån borta, eller så blir det helt andra vänner.
Som på midsommar. Det är ju jättetrevligt i alla fall, men på nåt konstigt vis känner jag mig aldrig riktigt hel om inte i alla fall nån av mina vänner är med. Sen spelar det ingen roll om det bara är vi fyra, eller om det är trettio pers till, så känns det ändå en smula tryggare om nån av dem är med. Och i helgen ska vi vara alla fyra!!
Det blir faktiskt andra gången på bara några veckor vi lyckas samlas, måste vara nåt slags rekord tror jag.

Vilka är vi då??
Ja, vi är faktiskt fyra stycken ganska olika individer. Väldigt olika skulle jag vilja säga, fast nånstans knyts våra själar samman och vi passar så himla bra ihop och har fruktansvärt roligt tillsammans. Oj, deep!!
Vi är lika gamla, till åldern, men till sättet skiljer det många år emellan oss.
Vi har L, som förlovat sig och nästan planerar bröllop, med hundar och hus. Hon har alltid varit ca 40 år äldre än oss andra, fast hon i verkligheten är den yngsta. Hon älskar djur och natur och grämer sig väldigt att hon inte föddes på medeltiden. Hon har  ca 75 000 saker hon skulle vilja göra innan hon dör, och har faktiskt gjort några av de! Som tur är har hon äntligen hittat en karl som är karl nog att säga nej till henne, för det finnas andra som misslyckats, har hon en gång bestämt sig för nåt så är det så hon ska ha det, end of diskussion! Och det är väl detta faktum som gör att alla tror att deras förhållande kommer att hålla för alltid!
Sen har vi I som är näst yngst i verkligheten, men kanske yngst i sättet. Eller så är det bara för att hon är så kort som det känns så. Hon är kanske den som är starkast av oss, har vänt upp och ned på sitt liv flera gånger, hon har köpt hus, och lämnat det, sagt upp sig från jobbet och helt vänt riktning på karriären. Hon har världens härligaste familj som alltid får en att känna sig som hemma. Och är man kompis med I får man hela familjen på köpet!
Hon kan inte ljuga och har aldrig längre än ca tre sekunder till skrattet, hon får alla på bra humör och kan charma vem som helst!
Sen har vi C. Den äldsta i gänget, hårdast utåt men en ganska mjuk och späd tjej under ytan. Och kanske barnsligaste. Min ständiga vapendragare när det kommer till fest. Det är till stor del jag och C som står för alla roliga partyhistorier som vi kan skratta gott åt i efterhand. I har nog oxå bidragit med några medans Mogna Maggan L alltid kan kontrollera sitt spritintag. Detta resulterar i att C ALLTID ringer mig på söndagarna (efter en fest förstås, inte alla söndagar såklart, hon är ingen alkis) med jordens ångest och klagar för mig. Då är det bara att leka psykolog och jourhavande kompis! 
C bor med sin folkracegalna pojkvän och kämpar ständigt med att få han att inse att det finns mer i livet än folkrace, städning till exempel.
Hon är även starkast av oss alla och kan spöa sin pojkvän vilken dag som helst. Hon står också för den bästa sångrösten i gänget, även om hon inte inser det själv och vägra sjunga för nån annan än duschhandtaget. Om inte spritmängden övergår blodmängden i kroppen, då kan hon släppa loss så pass att i alla fall vi fyra får höra några toner.
Sist, men inte minst är det Jag. Jag kan nog kanske vara snäppet barnsligare än C, men det är ju p.g.a det som jag jobbar på dagis. Och tillsammans sjunker nog jag och C långt ner under de andras humornivå, om vi är på det humöret. Hmm, vad jag har för roll är jag inte riktigt säker på. Jag är den som mest och oftast visar min kärlek till de övriga tror jag, pussar och kramar de ofta och förr i tiden låg jag och gosade järnet när vi såg på film, inte till allas belåtenhet alla gånger. Tvärtemot C så har jag själv oftast inte vett att ångra nåt jag gjort, eller så är det nog att för det mesta kommer jag aldrig ihåg vad som hänt. Och när det är så ligger ångesten tungt över mig.
Sen så får väl mina vänner fylla i resten...

Hur träffades vi då??
Lite snabb genomgång: Jag och I började umgås redan i början av högstadiet och har hängt ihop med eller mindre sen dess. Vi delade lgh i ettan på gymnasiet. Och det var då C kom in i bilden, för vi hade valt samma linje i gymnasiet, innan hade vi väl inte avrit några närmare vänner. I slutet av gymnasiet träffades C och L och bestämde sig för att bo ihop i ett hus sommer efter gymnasiet. Detta avgjorde allt och L var nu en del av vårat lilla gäng. Och tvärtemot vad alla säger så kan bevisligen mer än två vara bästa kompisar, vi är nämligen fyra och har aldrig haft några bråk eller någon avundsjuka sinsemellan.

Tillsammans är vi i alla fall oslagbara, och jag tror att alla våra pojkvänner skulle döda oss om det visste allt vi delade med varandra!!

Jag älskar er i alla fall, och det kommer jag alltid att göra.

Den blomstertid nu kommer...

Och så var den förbi...
Eller inte riktigt kanske, men midsommar är avklarad i alla fall.

Den firades i en stuga en bit ifrån byn, men stång, sill och nubbe och lekar i goda vänners lag.
Var riktigt trevligt, men kanske framförallt avkopplande!! Ingen stress och jäkt här inte!

Och nu är det MINDRE än tre veckor kvar till semestern!! Skulle lugnt kunna bli lärare enbart för att få ha typ tio veckors semster!! Känns det som i alla fall.. Min kompis L håller på att utbilda sig till förskollärare och grundskolans tidigare år, eller vad det kallas nu för tiden, och hennes fästman jobbar redan som lärare, tänk vad underbart, tio veckors semester tillsammans, på sommarn, plus alla andra skollov... Orättvist!!

Jag och E får ynka tre veckor var i sommar... I och för sig så betyder ju det att vi ska åka utomlands till hösten för resterande semester, och det är ju nåt jag verkligen ser fram emot, som ni kanske har förstått..

Men än är inte sommarn slut, just nu ser vi fram emot Backtävling och cruising här på Hammarn till helgen, marknad och pubkväll med lokala bandet Same Polarity, traktorrace med öltält och dito uppträdande och mycket mer hoppas jag...

Oj, helt plötsligt känner jag mig som en annonstavla för Hammarstrand...

Ähh, är nog lika bra att gå och jobba...

Ljuva helg!!!

Och så var det fredag igen..
Detta innebär två saker:
*Närmast är det två dagar av underbar ledighet!
*En vecka mindre till semestern!!!

Hoppas värmen snart kommer tillbaka, ser fram emot mycket sånt här i sommar:


Sen till hösten, så måste det bara bli sånt här:
                                 
                                     
                                  
                                
Lonely Beach

Ser ju så otroligt himla underbart ut, så man kan knappt tro att såna här paradis verkligen finns.
Jag kan verkligen inte ens föreställa mig hur det ska kännas att faktiskt befinna sig på ett sånt här vykort.
Blir det inge utlandet till hösten kommer jag nog måsta ramla ihop och dö... Allvarligt... Min kropp och själ bara skriker efter att få uppleva såna här ställen!! Det bara måste bli, det finns inget annat.

Bara få va....
Inte ett enda krav...
Inga hushållssysslor...
Inget som styr och ställer...
Bara följa känslorna!!

Vet inte om jag kan vänta till hösten, nu när man sitter såhär och funderar..
Känns som om jag ska spricka av längtan, efter något jag aldrig upplevt...


Jaja, börjar bli väldans djupt här...
Ihelgen har E planerat Veteranbilsmarknad i Kälarne på lördag, och folkrace på Lungre på söndag då kompis D ska köra.
Får se om jag följer med, känner det som om jag skullle vilja sova bara hela helgen...
Eller i alla fall bara slappa hemma... Ja, får fundera lite... Är väldans trött just nu i alla fall.. Vaknade tjugo över sju i morse, och började halv åtta... Oj... På nåt mirakulöst sätt var jag ändå på jobbet en minut i... Blev ju kanske inte riktigt den långa rundan genom garderoben och badrummet...

So long, Amigos!!

och så var man pank igen...

Måste bara säga, det smärtsammaste med att gå till tandläkaren är banne mig att betala...
1662:-, bara sådär.... Argh...

Ta sig tid..

Äuhm, känns osm om det kanske var dags för en uppdatering här kanske...

Var ett tag sen sist...
Har väl itne haft så där jättemycket att göra som den veckan jag skrev om sist, men har inte haft nån riktig ork eller lust att skriva... Därför tar jag mig tid nu....

Sommarn har ju kommit i alla fall, riktigt på riktigt, även om det denna vecka går mot lite svalare temperaturer... Känns ju inte som nåt man lider av direkt...

Trots att man längtat så är det ganska jobbigt att både vara vaken och sova när det är fruktansvärt varmt...

Snabb tillbakablick på den senaste tiden:
*Resorna till Jamtli gick bra, även om det är väldigt energikrävande. Måndagen var det 23 st 5-åringar och tisdagen 20 st 1-5åringar.. Dråsade i säng rätt tidigt båda kvällarna...
*Sommarfesten avr jättemysig med god mat och årets första jordgubbar på en riktigt smaskig jordgubbstårta.

**Förra fredagen hamna jag och C på fest, helt oväntat... Jag ville bara dricka kaffe på C´s veranda och hux flux kom en bil och hämta oss till en fest... Var väl inte bästa festen ever, och inte ens i närheten av det, men det avr lite skoj att träffa gamla bekantskaper...
*Personalfesten var oxå trevlig, god mat och roliga lekar.
*4:e juni fyllde E´s syster år, tyvärr var hon i stan, så hon fick ingen födelsedag (Eller jo, klart hon fick, men vi var aldrig in och firade henne). Men hon kommer hem idag, så vi får fira henne i kväll istället.
*Nationaldagen firades med att titta på Bykampen på Hammarvallen. (Klicka på bilden för att komma vidare till
Hammarstrands hemsida)
*Ihelgen var jag värdinnna för ett sminkparty. Det löpte av väl, jag hade till och med bakat!! Synd bara att sitta inne, flera timmar..
*Sen var vi upp till STUGAN!! Äntligen, sov där mellan lördag och söndag, tillsammans med svärföräldrarna. L kom och hälsade på oxå, och jag E och L fick stryk av svärföräldrarna i "När och fjärran".

Ja, det var väl lite av det som hänt.
Närmast i framtiden väntar ju Johannas firande ikväll trots att hon är sjuk, nåt med halsen, V fyller 4 år i morgon, och blir även firande för honom på onsdag, och jag ska till Tandläkaren i morgon...

Så nu tror jag att jag är ikapp mig.. Ska försöka ta mig tid att uppdatera här lite oftare...

Hare bra!
Hej!

RSS 2.0