Nämen hej!

Ska försöka uppdatera lite här.

Igår var vi ju inte till stan med Syster och hennes man.
Först var vi och käka pizza på Athena, trevligt och gott!
Sen blev det bio!!

Och den var bra! Den var riktigt bra!! Men blev inte besviken på nåt!
Visst fattas det saker från boken, men annars skulle den ju bli 7 timmar lång.
Skådespelarna passa som handen i handsken. Noomi var den perfekta Lisbeth, det kändes som om boken skrevs med henne i åtanke. Och Micke Nyqvist är ju bara såå himla bra!! Hans roll var nog lite snällare än "Kalle Blomkvist" i boken, men han gör det så himla bra! Ska inte säga för mycket för er som inte sett den. Men se den! Det är värt det!
Fem plus från mig!


Idag har det varit marknad här i Pålgård!

Vi hade tur med vädret, några minusgrader och en massa massa solsken!!
Och allt det typiska fanns där; knallarna, hembakt tunnbröd, hantverk, kolbullar (som E fick hjälpa till å steka), lotterier, barnteater och korv. Jag inhandlade en olivsked och blåmögelost. Jättegod!!

Ikväll vet jag inte vad det blir, mest slappa i soffan tror jag.. Kanske kika på melodifestivalen, har inte hunnit se nåt av den än. Men nu zappade jag fram "Trollkarlens hemligheter". Har inte sett det förut, men har varit nyfiken, för mig lurar de totalt!! Så nu ska jag studera hur de gör!

Ciao!


God dag!

Hej! Kommer ett seriöst inlägg oxå.

Blev inge positiva igår, sluta sent och sen tog jag sparken och for till I. Går ju tokfort dit, bara nerför och bra sparkföre.
Värre hem, men det var faktiskt inte så farligt. Härligt att få komma ut och röra på sig!! Och det var väldigt skoj att bara sitta och toksurra, som tjejer gör!!

Sen såg vi sista avsnittet av Lost igår. Alltså sista av de fyra första säsongerna. Helt sjukt då när Jack bara... Haha, näe, nu trodde ni!! Ska inte avslöja nåt, vet att det finns folk här som ska låna sista säsongen sen!!
Nu gäller det att få tag i säsong 5, och som det låter i sällskapskretsen så är det inte en omöjlighet.
Det ska bli skönt oxå att få börja läsa böcker igen, nog för att man kommer att sakna Lost, men som sagt, vi har ju inte läst nåt nästan sen jul, så det ska bli skoj!!!

I eftermiddag bär det av mot Östersund för middag och bio, ska bli skoj!!

Och imorgon är det marknad i Pålgård, Ravens martnen, välkomna dit!!

Nu må jag jobba!!

Hej!

Lista

Hitta den hos Syster.
Kan bli riktigt skojigt!!

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
God morgon!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej!

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Nu ä ja hemma =)

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
Kappahl-dagar fre 27/2 och lör 28/2.

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Aha...men va härligt för dig!

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Hej...när slutar du idag??

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Kom till nio!

8. Vad vill du höra mest av allt?
Ångrade mig.

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Ville bara tacka för en jättetrevlig kväll igår!

10. Vad var dina allra första ord?
Fria sms när du laddar för 200kr istället för 300kr?

Ja, så lustigt det kan bli!
Prova gärna själva!

Åhh, vilken skön dag!!


Har haft en underbar morgon, eller delvis i alla fall. Men det var en annan historia.
V brukar ju alltid vakna före oss, och gå ner och se på tv. Denna morgon fick han inte igång tv:n, han hade kommit åt nån knapp så det blev ingen bild. Men han ville inte lägga sig igen som vi föreslog. Utan istället gick han ner och plocka fram frukost. På helt eget bevåg. Efter ett tag kommer han upp och säger åt oss att nu är frukosten klar! OK säger vi, och vill dra oss in i det sista. Men han måste gå ner, för han har lagt in en varm macka i mackjärnet, så han måste gå ner innan den bränns. Vilken kille. Så til slut reser vi på oss, och kollar på klockan. Då visar den på halv åtta. Och min väckare stod på kvart över åtta. Men då hade man ju redan vaknat till och frukosten väntade ju, så det var bara att kliva upp.
Så åt vi frukost i lugn och ro. Sen gick jag ut och sopa fram bilarna och skotta upp gången, eftersom det snöat ännu mera om ni missat det. Sen gick jag in och satte mig i soffan, skulle dricka upp mitt te och hitta en Amelia som kom för nån dag sen som jag inte hunnit öppna. Så då satt jag där i lugn och ro, drack mitt te och avnjöt Amelia. Sen for jag på jobbet, och klockan var inte ens nio.

Så himla skönt. Tror nästan det var första gången jag kom på jobbet som en pigg och vaken människa! Borde kliva upp 1,5h innan jobbet varje morgon, så man slipper stressa sig iväg!!

Hej!

Dagens tre positiva!

Höll ju på att glömma...

1. Selinas långa, utdragna och väldigt ljusa "Heeeeeej"  varje gång hon  ser mig på dagis!! =)
2. Floatingen, känner mig väldigt lugn, harmonisk och avslappnad!
3. Att kassörskan på Ica skrattade och inte haffade mig när jag råkade få med mig en påse avokadosar (Är detta ord verkligen grammatiskt riktigt??) utan att betala. Haha!

Måste berätta lite närmare. Skulle bara springa in en snabbsväng på Ica och handla balsam och duschcreme, eftersom redan senila jag glömde ovanstående på floatingen.. Men som vanligt blir det lite mer grejer och tillslut är armarna fulla. Jag går till kassan och lägger upp alla grejer på bandet. Får gå tillbaks och hämta en film som man fick med Aftonbladet gratis idag. Betalar. Ska gå och packa, och när jag sträcker upp handen märker jag att där på långfingret hänger en påse med avokadosar! Ojdå. "Jag ska ha de här oxå". "Ja, precis, jag tänkte det." Utbrast hon och skratta. "Men det var ju inte så dyrt, det du tog, 16:-" "Näe" svara jag "Det skulle nog inte räknas som grovt rån" Kläcker jag ur mig, innan jag kommer på, att det skulle nog räknas som stöld eftersom jag inte hotat henne med nåt, ordpolis som jag är, även mot mig själv!. "Jag är glad att du försöker muntra upp mig" säger hon när jag räcker över pengarna. Haha, ja så det kan gå.
http://www.nogg.se/blogg.asp?idHomepage=50895&m2=4&y2=2008&m=1&y=2009&intShowMenu=a1
Heter det avokadosar förresten?? Har svårt att tro det... Men det låter roligt tycker jag. Kommer nog fortsätta säga det!!
Det är väldigt gott i alla fall, särskilt med lite salt på!!
Nähä, social var det!

Puss!

Floating


Jaha, då har man testat floating. Och vad ska man skriva om det då? 
Det var skönt och avslappnande.
Man kliver ner i en tank, en sån som på bilden ovan fanns i Stugun. Man lägger sig ner, med nackkudde eller utan och med öronproppar. Man får lyssna på musik om man vill. Sen ligger man där, i 45 minuter. Punkt.
Hon kom tillbaks efter en kvart och kolla så allt är OK. Och för mig försvinner en kvart där. Jag har väldigt svårt att koppla, eller att varva ner rättare sagt. Och vet jag då att hon kommer om en kvart, så finns det ingen möjlighet att jag kan koppla bort helt innan dess. Och sen så tar det ungefär ytterligare en kvart innan jag har hunnit kopplat bort helt. Och sen så har ju jag så svårt för att koppla bort tankarna. Det bara maler och maler. Så ungefär såhär vandrade mina tankar:

"Jaha, hur ska man ligga nu då? Vad sa hon, antingen ha armarna rakt fram. Eller uppåt. Eller på bröstet. Hmm, vad är skönast?? Näe, det blir nog armarna uppåt. Och så slappna av i nacken. Mmm, känns bra. Ja, just ja, det fanns en nackkudde här nånstans. Kanske ska prova den. Ja, den vill jag nog ha. Känns riktigt bra. Damdidam. Slappna av i nacken. Sköönt!  Bobobido. Och sluta tänk! Vad stod det? Om man hade svårt att sluta tänka, så skulle man fokusera på andningen. OK, iiiiiiiiiin.... å uuuuut... iiiiiiiiiiiiiin.... Ja just, man kunde släcka lampan oxå. Det ska jag nog prova. Jag som blivit så känslig på ljus när jag sover... Såå... Ahh, å slappna av i nacken! Hmm, de på jobbet ville ju veta hur det var att floata oxå. Hur ska jag säga att det är då? Jodå, känns bra. Hur känns egentligen då?? Lite svårt att koppla bort tankarna."  Knack knack. "Det är bra härinne!!" "Jaha, så har hon varit här, då kan jag slappna av. Har det redan gått en kvart?? Då är det ju bara en halvtimme kvar. Ojdå, nu måste jag börja koppla bort tankarna. Och slappna av i nacken! OK, here we go again, andas iiiiiiiiin..... och uuuuuuuuut..... iiiiiiiiiin..... och uuuuuuut. Undra vad jag ska skriva på bloggen då? Jag har ju lovat en recension där oxå. Och eftersom jag skrivit så mycket om att jag ska hit, så måste jag ju göra en riktig recension oxå. Inte bara: Det var bra!. Hmm..... Om jag ligger och gungar lite så känns det lite bättre. Då är jag inte helt gäralös. Jag är nog inte nån riktig slappare jag. Jag vill nog att det ska hända nåt, som när man får massage, då ligger man ju inte heeelt stilla. Jag har ju väldigt svårt för detta på yogan oxå, att rensa tankarna och bara vara. Damdidamdi! Men nudå, andas iiiiiiiin.... och uuuuuuut.... Undra om jag har den där boken hemma med Sophie Kinsella, som jag såg på bokrean. Annars kanske mamma kan köpa med sig den, hon jobbar ju i Stugun.... Nähä, fokus Helena!! Slappna av i nacken!! Andas iiiiiiin...... Ryck. Oj, nu börjar jag nog kanske vara lite avslappnad. Fortsätt andas!! Det är ju skönt att bara ligga i alla fall...... Ryck..." Så ligger jag, och tankarna fortsätter vandra. Den sista kvarten ligger jag och rycker ganska duktigt, som jag alltid gör innan jag somnar, och jag minns inte riktigt allt jag tänkte. Och precis när jag börjar nå nåt som inte längre är vid medvetande så: Piip piip, piip piip!! Då ringer klockan för att mina 45 minuter är förbrukade. Dags att stiga upp!

Direkt efter så känns det inte så mycket. Visst var det skönt att få ligga helt avslappnad i 45 minuter, alldeles ensam, i mörkret, men så mycket mer var det ju inte. Men sen, när jag vaknat till ordentligt så känner jag att musklerna är väldigt avslappnade. Jag känner att axlarna är inte lika nära öronen som de brukar vara. Jag vågar nästan gå så långt som att säga att det känns lite som efter en massage, men inte riktigt. Var det värt 375:- och tio mil i bil?? Nja, kanske inte. Inte när man har så svårt att koppla av som mig i alla fall. Men å andra sidan, så kan jag nog inte uttala mig helt om det heller efter bara en gång. Jag pratade med hon som hade det efteråt, och hon sa att man behöver några gånger på sig, det blir lättare för varje gång att slappna av. Man vet hur man vill ligga, och vet vad som händer, det är inte nytt. Hon sa att helst ska man gå en serie på ca tio gånger för att det ska ha bäst effekt, för att man ska märka nån större skillnad. Och gör man det så ska det göra stor skillnad. Man kan läsa på hennes hemsida (som hon var noga med att berätta att just nu är den jättedålig, men om nån vecka är den helt omgjord, och mycket bättre, så vänta tills dess innan ni går in!)  om olika fördelar och förbättringar som folk upplevt. Adressen dit är: http://www.halsaochhelhet.se/. Annars kan man gå in på http://www.restingwell.se/ som jag tror är distributörerna på floatingtankarna. Men några av de positiva effekterna ska vara:

 • Djup avslappning.   
 • Förbättrad nattsömn.
 • Minskar stress och oro.
 •  Avslappning i muskler.   
 • Reducering av huvudvärk.  
 • Minskar depression och ångest.
 • Reducering av smärta i muskler och leder


 • Summa sumarum så tror jag att man måste prova själv för att veta hur det är. Och förmodligen skulle min nyfikna lilla hjärna kunna slappna av mer oxå om jag hade gjort det några gånger. Får se om jag kostar på mig det, brukar vara hemskt dålig på att göra det...

  Nu ska jag gå och vara social med min sambo, och sen väntar ju Grey´s!!

  God kväll!


  Vad tyckte ni??

  Ja, om H&M:s inredningssatsning alltså??
  Igår landade  katalogen hemma i postlådan, och jag tyckte väl den kändes...ja...som H&M:s kläder.
  Natural motsvara L.O.G.G, naturliga, jordiga färger, lite vuxnare, colorful motsvara väl ungefär Divided,mycket färg och spex för de lite yngre, och graphic motsvara väl lite det övriga sortimentet.
  Det var mycket fint, och mycket spejsigt. Det var hyfsat billigt, som H&M:s kläder.
  Skulle nog lätt kunna slänga med lite sängkläder/handdukar eller örngott när jag beställer kläder.
  Kanske dessa kuddar i en otroligt härlig grönfärg!!

  Och dessa påslakanset var ju härliga!!

  (Bilder från www.hm.se)

  Däremot tyckte jag katalogen var lite overkill, först med allting i bilder, och sen måste man leta upp det i registret längst bak för att få information. Registret var ju väldigt bra, och lättöverskådligt..

  Ojoj, vilken analytiker jag blev då.

  Näe, nu ska jag gå och jobba vidare, och sen bär det av till Stugun och Floating!!

  Ciao!

  Så har snart

  ännu en dag passerat. Idag har jag jobbat mest hela dagen. Sen blev det plättar när man kom hem. E stekte för fulla muggar. Så idag blev det faktiskt stekos i nyllet när jag kom hem!! Så har vi varit barnvakt till mina två kusinbarn. Den äldsta och V skiljer det bara ett år emellan, så de leker himla bra tillsammans. Det är inte tyst och lugnt runt om dem, men de har himla skojigt ihop, och så länge stojet inte är av ondo finns ju ingen anledning att stoppa det heller!. Och lillebrorsan hänger på rätt bra han med. Så det blev stoj och bus hela eftermiddagen, och nu for pojkarna och jag hem till de och de har precis krypit ner i sina sängar.

  Ser ni vad effektivt jag undviker att hitta på rubriker?? Skit händigt när man inte vet vad man ska sätta för rubrik!! Apropå...

  Dagens tre positiva då, vad ska vi hitta på där?? Blir ju svårt när man inte hunnit gjort så mycket under dagen mer än jobbat. Men jag ska försöka i alla fall.

  1. Pulkabacken! Var ute och på fm och åkte lite i pulkabacken, är alltid lika roligt. Dock blev det inte så många åk idag, men det är lika roligt för det.
   2. Kusinbarnen. De är för himla söta och goa.
  3. Träningsvärk. OK, detta kan ju låta konstigt, men även om just den är en plåga, så vet man ju att man rört på fläsket. Man får ju inte träningsvärk av att ligga i soffan i alla fall.

  Ja, se där, fick ihop tre punkter även idag.

  Nu ska jag lägga mig och läsa lite mer. Verkar ju vara en himla bra bok,så det gäller ju att passa på när tillfällen ges. Och strax kommer väl kusin hem.

  Imorgon blir det floating, så imorgonkväll blir det en recension på det!

  Adjö!

  Dagens tre positiva!

  1. Rena kläder!! Jag har alldeles strax tvättat alla mina kläder!
  2. Promenad! Jag och Silva som är här och hälsar på lite har varit ut på en promenad, härligt!!
  3. Läsa! Tänkte nu slänga mig i duschen för att sen gå och lägga mig och läsa, vilket jag gjort typ en gång sen jul, p.g.a Lost. Just nu, eller ja, när jag får tid över, läser jag


  God kväll!

  Så har man

  avslutat ännu en arbetsdag. Det är faktiskt lite kämpigt när man är närmast invalid, som jag nästan skulle vilja påstå att jag är... Mina ben vill helst inte att jag böjer dem... Mina armar vill helst inte att jag lyfter nåt... Och min rygg tycker att jag ska stå rakt upp och ner... Praktiskt, inte sant?

  Men det är bara att bita ihop och kämpa på.

  Snälla, nån måste väl veta hur man gör. Du Kickan kan ju det här med data, hur gör man?? Kan man ändra bara en del textsnuttar, t.ex om man infogar en text och den blir jättestor, kan man ändra den då, eller går det bara att göra "generalinställningar" så all text i inläggen ändras??

  Nu ska jag hänga lite tvätt. Har varit väldigt slapp med städning, tvätt och alla möjliga hushållssysslor sen E blev arbetslös, och det börjar märkas... Men nu börjar det kännas i kroppen att jag orkar ta itu med lite av det, så då gäller det att passa på!!

  Oj, nu blev det ett sånt här totalt innehållslöst inlägg igen... Boring!!

  Hej!

  ????

  Hur ändrar man teckensnitt och teckenstorlek på texten i blogginläggen??
  Kan inte hitta det nånstans, och det är frustrerande!!

  Annars är det bara bra... =)


  Jo förresten...

  Nämnde jag att jag har träningsvärk i princip varenda muskel i hela kroppen??
  Body pump - släng dig i väggen, fastkörning med skoter och pulsande i nästn en meter lössnö är mycket efftektivare och tränar även de muskler du inte vet att du har!! =)

  Kommer att vara stel som en pinne imorgon, när jag förväntas jobba...

  Stackars mig....

  Nähä, nu var bilen hämtad och soffan ropar på mig!!

  Hej!


  Hej hej hallå!

  Det blev visst lite bloggpaus i helgen. Har haft en himla fin helg!!

  I fredags när jag kom hem från jobbet stod E och kocka, och våra vänner C och D duka och greja, och I var oxå på ingång. Rödvinsfondue stod på menyn. Vilken överraskning att komma hem till!! Så det var nästan bara att sätta sig och doppa. Supergott var det och mätta vart vi!! Sen blev det mys i soffan och Let's dance på dumburken!!
  Lördagen bjöd på skoteråkning! Så himla skoj skoteråkning på öppna vidder och en masssssssssssa lössnö. Det blev lite skotermek och mycket fastkörningar, men när det väl var körning var det så himla skojigt!! Bara surfa fram på snön och glida fram över vidderna!! Sedan var vi hungriga som vargar och vad passar bättre då än varma mackor grillade över elden!! Lämnade kameran hemma så det blir tyvärr inga bilder på detta, men här kommer en annan bild jag tagit.


  Sen så var det bara att dra hem och svira om för nästa aktivitet, ett hemligt 30-årsfirande för en kompis. Hon trodde att de skulle till oss och käka rödvinsfondue, men istället satte vi på henne en ögonbindel och skjutsa runt hon lite så hon blev vill. Detta innebar även en nästan krock, en nästan fastkörning och en nästan dikeskörning...
  Tillslut så landade vi , helskinnade, hemma  hos U och B där resten av firarna väntade. Sen åt vi supergod middag som min syster lagat till, en smarrig philadelphiatårta som nån annan lagat till och sen åt vi även en annan supergod efterrätt som jag ska börja göra hemma. Det var en hel brieost som man la en salsa uppepå, den bestod av hackade grönsaker, och sen så skjutsa man in det i ugnen till osten smält. Så himla enkelt, och så himla, himla gott! Under tiden detta inmundigades så surrade vi och diskuterade och spelade spel och intog alkoholhaltiga drycker, precis som man ska göra på en riktig tjejfest!! Klockan var runt tre när det bar av hemåt.

  Idag har jag faktiskt varit lite "laid back" kanske är ett bra uttryck.... Inte riktigt pigg... Lite törstig....
  Det brydde sig inte folket om, och kom ändå... Har varit folk här mest hela dagen... Tur är väl det, annars hade man väl förslöat helt... Nu har vi precis intagit en väldans god middag tillagad av mig och E. Det är så himla bra med internet, vi hade ingen aning om vad vi skulle laga för mat, och hade ingen lust att åka på affärn och inhandla nåt. Så vi kika i kylen och hitta lite kött och lite champinjoner kvar sen rödvinsfonduen, så vi googla "Köttgryta", och första receptet vi hitta innehöll ingredienser som vi hade i kylskåpet, det mesta i allafall, med lite modifieringar, så var det bara att sno ihop det. Simpelt, billigt och gott!! Detta hade aldrig hänt om vi inte haft internet, för vi är lite usla på att bara "sno ihop" nåt fantasifullt själva...

  Nu ska vi fara och hämta min bil som är kvar på självaste festplatsen, sen så blir det horizontalläge i soffan resten av kvällen kan jag lova!

  Har ju missat "dagens tre positiva" i flera dagar nu, så det får bli "Helgens tre positiva istället"

  1. Den mysiga middagen i fredags!! Tack älskade älskling!
  2. Skoteråkning i lördags var verkligen som skoteråkning är när den är som bäst!
  3. Att jag och E lyckades sno ihop en riktigt gourmetmiddag själva! Tack internet!


  God afton på er!


  Lista!

  Gör en lista istället, så blir det lite roligare här inne!!

  En ny utmaning!
  Tog den ifrån Syrrans blogg.


  Regler: Det här är svårare än du tror!
  Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
  Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
  Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
  Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
  Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


  1. Vad heter du? Helena
  2. Ett ord på fyra bokstäver: Hick
  3. Flicknamn: Hulda
  4. Pojknamn: Haqvin
  5. Yrke: Helikopterförare, eller Helikopterpilot kanske det heter...
  6. Färg: Hallonröd
  7. Klädesplagg: Helly hansen tröja. Funkar det?? Hatt då....
  8. Mat: Halstrad aborre
  9. Sak i badrummet: Handduk - enkelt!!
  10. Plats/stad: Hammarstrand =)
  11. En orsak att vara sen: Hunden skulle skita!
  12. Något man skriker: Hallooo!
  13. Film: Handen som gungar vaggan
  14. Något man dricker: Hot shots!
  15. Band: Hammerfall
  16. Djur: Hängöronget. (Det finns faktiskt, klicka på den här länken!! )
  http://www.kolmarden.com/Attraktioner-och-djur/Djur-A-O/Djur-E-H/Hangoronget/
  17. Gatunamn: Hornsgatan
  18. Bil: Hyundai
  19. Sång: Heat of the moment - Asia
  Lyssna här: http://www.youtube.com/watch?v=mU2IetBZ93Y
  20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hundutställning


  Sno den gärna, det var skojigt att fylla i den!! =)


  Hur mår vädergudarna??

  Tror vi har fått nåt varannandag väder här. Ena dan är det strålande sol och runt -20, nästa dag är det snö och mildare, runt -10, och turas det om. Så eftersom det var strålande sol igår, så har vi snö idag. Prognoserna verkar inte stämma överhuvudtaget i alla fall.

  Annars så fortsätter mitt konstiga humör. Inge huvudvärk idag, än i alla fall, men pigg i morse, hade inga problem att kliva upp, men efter bara nån timme så slår mattheten in ändå. Känns som om jag skulle kunna sova i 100 år!
   
  Denna bild summerar mitt mående ganska bra...

  Ikväll blir det nog inte så mycket ansträngande. V kommer till oss, så det kanske blir nå fredagsmys. En promenad kan man ju hoppas på, blev ingen på kvällstid igår, bara på lunchrasten. Imorgon blir det kanske skoter. Om varannandag vädret fortsätter så betyder ju det -20 imorgon, och då blir det nog ingen lång sväng, men är det som det är idag så blir det nog lite. Det var faktiskt ett tag sen vi var ut på en skotersväng nu. Oj, vad detta inlägg blev helt meningslöst och innehållsfattigt. Bäst att sluta innan det blir alltför deprimerat...

  Hej!

  Nu funkar det igen!

  Uscha, har sån huvudvärk idag, har haft hela dagen, och känner mig trött och helt slut. Den lättade bara när jag var ute på en promenad på lunchen. Inge skönt, borde väl kanske ta nån tablett, men jag vill egentligen iinte. Vill istället veta vad det beror på, brukar inte gå runt och ha huvudvärk bara sådär, då är det oftast kaffebrist eller vattenbrist, men de senaste veckorna tycker jag det har hänt lite nu å då... Undra om man skulle ha tagit en sväng till optikern igen, om det kan vara nåt sånt det beror på...

  Annars har jag jobbat mest hela dagen. Kusin och P var här å hälsa på, även kompis A har varit här och visat bilder från hans semester i alperna. Där är det riktigt vackert!

  Jag lägger till dagens tre positiva här oxå.

  1. Vädret!! Idag hittade solen tillbaka igen, och så även minusgraderna. Men det gör inget, mitt på dagen när solen skiner är det riktigt varmt ändå. Sammanlagt har jag varit ute i över två timmar idag. Sorry Sis, but I love this!!

  (Detta kort är från min och E's promenad i helgen)

  2. Gick en promenad på min lunchrast!

  3. Vakna av mig själv imorse, innan väckarn. Är jag utvilad månne??
  Fast just nu är jag helt matt...

  Näe, gott folk, nu kom en till gäst, dags att vara social.

  God kväll!

  Dagens tre positiva!

  1. Åkte madrass i pulkabacken, skoj!!
  2. Hälsa på L och lilla E (vilket även går under punkt 6: Odla dina vänner)
  3. Säsongspremiär på Grey's upptäckte jag vid halv åtta ikväll, eller rättare sagt blev jag upplyst om!! Hade helt missat det, har sett trailern en gång, men inte reflekterat över när det var. Så detta blev ju super, nu slapp man gå och längta och sukta i flera veckor!!

  Har även försatt mig i flow, har varit ut på en plogtur med B. Jag gillar verkligen att åka lastbil, och att ploga i mörkret är en av favoriterna. Det var inte en så lång sväng, och inte mycket snö heller, men dock, nåt jag tyckte om!!

  Har dessutom bokat biobiljetter till premiären av Män som hatar kvinnor, och bokat tid för floating!! (Så nu behöver du inte oroa dig mamma, presentkortet kommer att användas!!) Så nu har jag även mycket positivt att se framemot, plus Kallresan som bara väntar runt hörnet!!
  Floating ska vara avslappnande bland många positiva effekter!!
  Hur det var får ni veta nästa onsdag!


  Nu är det natti natti för Helena i alla fall, eller ja, dags för Lost i alla fall!


  God kväll!


  Hej hej!!!

   
  Sommar vs Vinter!

  Jag och mina kära storasyster som vi kallar Mumlan brukar alltid komma fram att vi två är nog mest lika varandra av alla fyra systrar. M och K är lika och jag och Mumlan är lika varandra. Men nu har jag upptäckt nåt som skiljer oss åt, och då menar jag verkligen skiljer oss åt. Läste precis hennes blogg där hon ägnat ett helt inlägg åt att hata vintern och älska sommaren!! Läs själva här: http://josblogg.blogg.se/2009/february/kyla-kyla-kyla.html.
  Och jag älskar vintern!! Jag njuter som bara den nu när vi äntligen fått en riktig vinter med mycket snö, inget slask och så otroligt fina dagar. Visst kan det va lite varmare, men det stör mig inte särskilt mycket att det är kallt, då får man ju kramas extra mycket med den man älskar, och värma varandra!!
  På vintern kan man åka skoter!!
  Och då får man grilla goda varma mackor och kolbullar, hur gott är det i +30??
  Man kan göra snöänglar och åka pulka och madrass i snön.
  Det är så himla skönt att komma in i värmen, när man varit ute i kylan.
  Inget är väl mysigare än att sätta sig framför en öppen spis med varm choklad och ostmackor och/eller bullar när man varit ute i snön en hel dag.
  Det är mörkt ute så man kan tända mysiga ljus!
  Det är ju då julen är!
  Och fryser man kan man alltid vrida upp elementen, ta på sig mer kläder, tända en brasa eller dra en filt över sig!
  På sommaren däremot får man slås och bråka med otaliga mygg, flugor, småsvén, knott och alla andra förbannade småkryp vars högsta dröm är att suga i sig blod och spruta in gift för största möjliga obehag hos den drabbade.
  Är det varmt så kan man inte mer än klä av sig naken, sen blir det inge kallare, och är det riktigt varmt, en riktigt bra sommar, så svalkar ju inte ens ett dopp i älven!
  Myrorna invaderar gräsmattan!
  Det är aldrig mörkt ute så man måste jävlas med persienner och skit för att sova mörkt.
  Man måste exponera sin oerhört osexiga kropp för folk, om man inte vill svettas ihjäl.
  Har man ingen ac i bilen blir även det en pina, särskilt då man ska åka längre turer.
  Och värst är när man ska sova, man ligger naken, har slitit av sig täcket, och det är fortfarande för varmt!! Då är sommaren inge bra!

  Ja, nu kommer jag inte på så mycket mer tror jag. Det är nog kanske för att jag egentligen inte alls hatar sommaren, jag tycker väldigt mycket om den med, jag tycker bara om vintern lite mer!! Detta var mer för att min syster ska uppskatta vintern lite mer, jämna ut oddsen liksom!!

  Förresten så verkar Män som hatar kvinnor lovande. Har läst både på Blondinbellas blogg och henens pojkvän Nils blogg att det är nog den bästa svenska filmen som nånsin gjorts, att den verkligen gjorde boken rättvisa, och det låter hemskt bra!! Läs själva här: http://www.blondinbella.se/2009/february/man-som-hatar-kvinnor.aspx#Comments
  http://storstadspojken.se/galapremiar-man-som-hatar-kvinnor/

  Hoppas vi har samma smak bara!! =)

  Hej!

  Är jag en pessimist??


  Satt och läste senaste numret av Amelia. Bläddrade fram till en artikel som hette Hoppa på nya optimisttrenden: Don´t worry-be happy! Där pratar man om alla nya glada människor t.ex Kevin Borg som fick hela svenska folket att le igenom tv-rutan, och Barack Obama som säger "Yes, we can!", och alla filmer med positiva budskap som Yes man med Jim Carrey och Happy go lucky som sägs vara en otroligt glad och positiv film. 

   Och känner att "JA, det ska jag göra". Har varit världens surpuppa känns det som, är ofta väldigt arg och grinig tycker jag själv, allmänt stingslig liksom. Men anledningarna till glädje känns ju begränsade när t.ex. världen står i lågkonjunktur, bensinpriset stiger, det är besparingar överallt inkl jobbet, E är arbetslös, vi har en massa utgifter dessa månader som automatiskt ger mindre pengar, jag är inne i en riktig tröttperiod som innebär att jag somnar i soffan varenda kväll, går igenom dagarna som i dimma och orkar inte umgås med  vänner utan vill bara häcka hemma. Men på slutet har jag faktiskt försökt, har varit ut på lite promenader, försöker hälsa på ALLA jag borde hälsa på, men vi har väldigt många vänner, så det tar lite tid, försöker få inspiration och glädje till jobbet i alla fall, har anmält intresse till två kvällskurser. Så jag känner att jag börjat, och denna artikel fick mig att bli ännu mer optimistisk, och ännu mer på G.

  De hade skrivit en liten "Optimistskola" oxå, så jag tänkte jag skulle dela med mig av den till er, som kanske inte har Amelia.

  1. Kartlägg ditt tankemönster
  Gör två kolumner på ett papper, i den ena skriver du "Tanke"  och i den andra "Situation". Skriv sedan ner dina tankar under några dagar och när du tänkte dem. Sätt + eller - på de tankar du skrivit ner. Hur ser det ut? Är det mest positiva eller negativ tankar? Finns det någon tanke som ständigt återkommer?
  Detta kommer jag nog inte att göra, men det skulle kanske funka, särskilt om man upptäcker att det är mest negativa tankar, vilket jag tror att det skulle bli..

  2. Utmana tankarna!
  Många tankar är automatiska, de dyker upp spontant när du t.ex möter någon som inte hejar. Och många automatiska tankar är negativa, du kanske t.ex tänker "han är ute efter att såra mig" eller "det här händer alltid mig". Hur påverkar tankarna dina känslor och ditt sätt att agera? Är det möjligt att tänka annorlunda??
  Detta praktiserade jag faktiskt i söndags. När vi var på SPA:et och de undrade om jag ville skjuta upp min tid till kl 4 tänkte jag verkligen "Varför ska det alltid hända mig??" och tårarna brände under ögonlocken... Jag kände att jag verkligen gjorde det värsta av situationen, och jag vet inte varför, jag satt verkligen och fundera "Men herregud Helena, det handlar om tre timmar extra på ett SPA, varför reagerar du såhär??". Men sen när vi låg i poolen igen så kände jag ju att det blev ju jättebra, vi var ju verkligen inte på sämsta stället för väntan. Det gjorde ju inte ont nånstans att vara där nå timmar extra.

  3. Säg nej till negationer
  Bort med ord som: nej, aldrig, inte och men.
  Ha, detta är lättare sagt än gjort, det brukar jag försöka med barnen. Man säger ju att barn inte hör ordet inte, så ibland när man kommer på det så provar man, men det hinner inte gå en kvart innan man sagt det. Men man kan ju försöka, minska ner på det i alla fall. Ibland måste man ju säga nej oxå för att må bra.

  4. Älta inte sånt du inte kan göra nåt åt!
  Ha, ja om ovanstående är svårt så är ju detta rent omöjligt. Detta är jag nämligen en expert på. Även fast jag kanske har blivit lite bättre, men det är ju så himla....roligt?? Näe, men enkelt!! Det är ju så lätt att gnåla och gnälla på andra eller på sånt man inte kan göra nåt åt. För om man skulle ägna sig åt sånt man kunde göra nåt åt skulle man ju behöva anstränga sig och engagera sig. Men OK, nu blir det till med hårdhandskarna. Jag säger som en stor känd föreläsare jag inte minns namnet på just nu: "Vem äger problemet??" Är det inte jag, så ska jag släppa det!!

  5. Skriv tacksamhetsdagbok
  Skriv ner minst tre positiva saker varje dag. (Det är vetenskapligt bevisat att det fungerar, efter en månad kände testpersonernasig ett ökat välbefinnande.)
  Ja, detta tänkte jag ju definitivt inte göra. Ett sånt där onödigt nej. Men nu när jag sitter och skriver så känner jag att jo, varför inte?? Vad har jag att förlora?? Så dagens tre positiva kommer senare.

  6. Odla dina vänner
  Nära relationer gör oss lyckliga.
  Ja, detta har jag ju oxå börjat lite smått med. Som sagt så har vi ju väldigt många vänner, och så tänker jag att mina närmaste kan ju kanske vänta, de finns ju där ändå. Fast samtidigt är det väl de man ska vårda mest, för de är ju de som får mig att må allra bäst. Våra vänner och släktingar är i alla fall ett konstant dåligt samvete, även fast vi mycket sällan sitter hemma själva. Men ok, ska försöka ägna lite tid åt alla jag bryr mig om, och mycket tid till mina närmaste. Vart tiden ska komma ifrån får jag klura på sen.

  7. Gör något nytt
  Testa en ny motionsform eller gå en ny väg med barnen till dagis.
  Detta begränsas ju faktiskt lite i och med att vi bor i en liten by på landet. Träningsutbudet är begränsat, och jag åker bil till jobbet. Men däremot hade jag tänkt börja pump igen, men just nu är det faktiskt ekonomin som stoppar det. Men efter marsmånad blir det kanske, och då har jag förhoppningvis promenerat så pass att jag fått upp lite kondition och då blir det lättare att träna. Sen hoppas jag att yogan kommer igång snart, jag längtar!! Ska snart försöka mig på ett till yogapass hemma själv, har bara blivit ett hittills...

  8. Försätt dig i flow
  Låt dig regelbundet uppslukas av något som du gillar, t.ex löpning, dans, läsa, måla... Och låt inget annat störa dig.
  Ja, jag ska försöka. Har varit ute på promenader, har även varit ute och fotat nu, har varit så himla fint väder!! Läsa vill jag göra, har massa olästa böcker, men hittar inte riktigt nån tid då vi fortfarande ser Lost på kvällarna. Och så yoga då. Men nu då E är arbetslös är det ännu svårare än innan att hitta tid för sig själv. Nu får jag ju inte ens vara själv när jag slutar tidigt. Just nu är jag själv, för jag vägrade följa med E och skruva med sin skoter. Det är därför jag får till ett så långt inlägg, annars skulle han ha suttit å gnällt över att jag sitter så mycket vid datorn. Vi har även fått en deltidsinneboende tror jag, B, som även han gnäller på mig så fort jag närmar mig datorn, lite irriterande, känns som om jag har två "kärringar" som gnäller på mig! Dessutom är ju E ännu mer sällskapssjuk nu eftersom han är ensam hela dagarna, så då blir det ju ännu svårare. Men försöka göra saker som man gillar borde ju vara ganska lätt.

  Ja, det var vad de hade för tips. Och man är ju sin egen lyckas smed, så nu är det bara för Mig att tag i Mitt liv! Och det ska jag banne mig göra nu. Ska även gå ner i vikt nu! Jag måste! Jag har inte vägt mig, men det är för att jag är övertygad om att jag väger mer än jag nånsin har gjort, och jag vill verkligen inte veta hur mycket det är, skulle bara må ännu sämre då. Men nu ska det banne mig gå!! Det måste gå! Har försökt börja göra små förändringar, så det inte ska bli så jobbigt och svårt på en gång, så är tanken att det blir mer och mer eftersom. Håller tummarna själv!!

  Nu ska jag bli en optimist istället för en pessimist, som Winston Churchill sa: "En pessimist ser svårigheter i varje möjlighet. En optimist ser möjligheter i varje svårighet.

  Nu kom E så det är bäst att sluta!!
    

  Jo just, dagens tre positiva:
  1. Detta krafttag för mitt nya liv!!
  2. Promenad, har varit ute på en, trots -16 på termometern.
  3. Vädret, så hiiiiimla vackert!!
  Detta kort knäppte jag igår:


  http://paddyinengland.blogspot.com/2009/01/smiley-face-ridiculous.html
  Don´t worry, be happy!

  Premiär!!


  Den 27:e februari är det premiär för filmatiseringen av Stieg Larssons kriminalroman "Män som hatar kvinnor".
  Såå spännande!! Jag slukade alla tre böckerna, och de är nog kanske de bästa jag läst i mitt liv. Och lite har jag läst i alla fall. Men jag är lite nervös. Eller nervös och nervös, men det finns ju en ganska stor risk att man blir besviken. När man läser en bok skapar man ju liksom sin egen lilla värld. Man får sin egen föreställning om världe i boken. Och alla skapar ju sin egen, ingen annan den andra lik. Därför är det ju väldigt lätt att bli besviken, för det är ju inte alls säkert att min föreställning är densamma som filmskaparens, och detta tycker jag är ännu lättare när det är på svenska. På nåt sätt tycker jag amerikaner lyckas bättre att överföra boken till film. Och det har hänt många gånger att jag blivit besviken. T.ex Camilla Läckbergs böcker tyckte jag blev helt värdelösa tv-filmer eller miniserier eller vad de kallades. Ingenting var som jag föreställt mig. Wallander-filmerna är ju i och för sig bra, men jag tycker inte de har mycket med böckerna att göra, Christer Henriksson må vara en bra skådespelare, men han är inte en Wallander, inte MIN Wallander i alla fall. Sen så är det ju alltid svårt med skådespelarna, och ännu svårare om man använder redan kända skådespelare, för när man läser boken så bygger man ju upp egna ansikten på figurerna, och med kända skådespelare så har man ju redan sina uppfattningar om de. I detta fallet så tycker jag nog att Michael Nyqvist var ett bra val. Honom gillar jag skarpt och han kan nog göra en bra Mikael Blomkvist, kanske lite för snäll. Noomi Rapace har i alla fall aldrig jag sett i nåt tidigare tror jag, eller jo, men inte så mycket så man förknippar henne med nåt annat, så det kan nog funka riktigt bra, hon ser nog ut lite som jag föreställt mig Lisbeth. I övrigt är det ju rätt många kända ansikten i rollistan, t.ex Peter Haber, Lena Endre, Marika Lagercrantz, Stefan Sauk och Ingvar Hirdvall, och det kan bli helt fel!!


  Så det är med delat sinne jag ser fram emot filmerna. En del av mig skulle lika gärna kunna skippa att se filmerna, så jag får ha mina egna föreställningar kvar, medans en del hoppas att de lyckats denna gång, och att man verkligen får se boken på film, så som jag föreställt mig det! Men självklart ska jag se den. Är väldigt sällan på bio, men denna film känns nästan som om man vill förära med ett besök i stora staden på premiären, E gillade ju oxå böckerna väldigt mycket.

  Ska kanske kika redan nu om man kan boka biljetter.

  Ciao på er!

  Å hemma igen!!

  Känner mig oerhört lugn och avslappnad och harmonisk!! Har spenderat 6 timmar på spa!!
  Det var den sista delen av E´s present!! En helkropps massage och tillgång till relaxavdelningen på SPA-kliniken i Östersund.

  Men vi börjar väl från början.
  Först var det ju rödvinsfondue på En liten röd.
  Supersmarrigt som vanligt
  och vi vart mätta som.. ja... mätta...
  Avsluta med kaffe å baileys för min del och kaffe å whiskey för E´s del. Han blev helnöjd!

  Sen blev det Allt för byn på Storsjöteatern. De var jätteduktiga, och de hade några riktigt roliga nummer!!
  Efterfesten blev väl, ja mer eftermingel. Fest skulle jag nog inte kalla det, men så länge sällskapet är trevligt spelar det ju ingen roll!! Och vi hade klarat hela kvällen utan att nån lyckats yppa för E vad vi skulle göra idag, även fast flera stycken visste. Ända tills vi ska åka hem med en kompis, då kläcker hon ur sig: "Så ni ska på SPA imorgon?!?!"  "Ja, inte vet jag"  sa Emil "Ska vi det??" Så var det kört. Jaja, det var ju inte sådär jättenoga att han inte fick veta, var mest för skoj skull att det skulle bl en överraskning. Och han hade redan anat det, eller det var det han hade gissat på, så det var ju ingen större skada skedd.

  Så idag efter lite frukost på OK/Q8 så for vi SPA-kliniken vid elva. Vi började med att hoppa i utomhuspoolen. Föreställ er detta:
  Det är du och personen som du älskar. Ni är alldeles själva. Solen strålar från en klarblå himmel. Det är vindstilla. Det är ungfär tio minusgrader. Ni ligger i en pool. Utomhus. Där det är 39 grader i vattnet.... Do you get the picture??

  Sen följde lugn och ro, tidningsläsning, vattendrickning. Massagerna var bokade till halv två. Och då kom de och hämta E...Men.... inte mig..... Nähä, tänkte jag, de lär väl kanske vänta då till han gjort halva sin, så vi blir klara samtidigt. Men näe, efter ca 40 min kommer de in, och beklagar att det blivit dubbelbokat. Det finns ingen som kan massera mig. Men de ska kolla upp när de finns en tid, för självklart ska jag få massage. Tillslut kommer de in och erbjuder mig en tid vid 4. Då är klockan halv tre och jag vet att E kan få lite panik av att inte göra nånting på en hel dag. Men han satt i herrarnas bastu, dit jag inte får gå, så tillslut beslöt jag mig för att ta tiden. Men just då kändes det himla surt. Varför kunde det inte bara flyta på som det skulle?? Varför skulle det drabba just mig?? Varför är det jag som inte får nån massage?? tänker jag för mig själv... Men när han kom ut så gick vi ut till utomhuspoolen igen och konstatera att det finns bra mycket värre ställen man kan bli försenade på, än ett SPA med bubbelpooler både inomhus och utomhus, och det gör ju faktiskt inte ont nånstans att spendera några extra timmar där. Tillslut får jag min massage och vi blir klara lagomt till de stänger, dessutom drog de av för entren till relaxen, p.g.a förseningen, så då ´finns det ju ingen anledning att sura (och det slutade jag ju med redan i poolen) och vi har då spenderat sex timmar i harmoni!! Även E, och vi är överraskade över det bägge två. Och E tyckte det var väldigt skönt med både massage och bad och allt därtill!

  Han var väldigt nöjd med sin present!!

  Sen blev det kebab innan vi for hemåt. Och nu är vi hemma. E och B spelar tv-spel, som har blivit en tradition såhär på söndagskvällarna när U tränar. Sen blir det nog soffan eller sängen och Lost. Har börjat på fjärde säsongen nu. Känns konstigt, som om det håller på att bli en annan serie. Men vi får se. Nu har de ju börjat släppa femte säsongen oxå på internet, så det är inte slut än!!

  O'boy

  Vilket vackert väder!! Solen strålar, snön gnistrar, graderna har stigit så det ligger runt -10, vilket känns som rena sommaren i jämförese med det som varit. Denna dag ska i fortsättningen spenderas utomhus!!
  Ska kolla om jag kan låna I´s hundar, så ska vi ut i snön å leka!! När jag slutar jobba alltså.

  Ikväll kommer syster å Selina över, då ska vi käka middag, och de ska låna badkaret.
  Och imorgon blåser jag och E in till stan, då ska han få sin present som till slut blev
  *Middag, Rödvinsfondue, på En liten röd.
  *Allt för byn 2 premiären med tillhörande efterfest!
  *På söndag kommer den riktiga presenten, har inte berättat för honom än, så då får väl inte ni heller veta än, men ni får veta sen hur det gick och avd han tyckte.

  Nu ska jag gå ut med barnen och leka i snön också!!

  Hej på er!!

  (Detta kort har inte jag knäppt, men det är väl ungefär såhär det ser ut nu!!)

  Deo

  Jag har köpt en deodorant som luktar så in i himelens gott.
  Dove Go fresh - Cucumber and green tea scent roll on

  Denna, fast Roll on. Luktar så sjukt gott, jag skulle lika gärna kunna ha den som parfym!! Eller slicka i mig den!!
  Och jag tycker den funkar bra oxå. Ett bra tips till er alltså!!

  Nu hann jag nog inte med mera, måste jobba.

  Jo förresten, till slut lyckades jag pallra mig in i duschen igår, men det blev sent...
  Till slut sa E: "Gå å duscha, du luktar illa!!" Det är nåt han börjat säga, jag tror det är för att underlätta för mig att hoppa in i duschen. Och samtidigt som jag är tacksam för det, och förmodligen så är det ju så oxå, så blir jag ändå sur, så säger man ju inte!! Fast bara lite sur på låtsas... Men då känner jag verkligen att jag måste duscha, då kan jag ju inte skippa det, i fall han skulle tala sanning...

  Nähä, jobba var det!

  Utmaning

  För ett tag sen utmanade syster mig, men jag tycker dessa utmaningar är så svåra, men jag ska give it a shoot nu tänkte jag...

  Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 (eller minst 4) personer som du utmanar.

  1. Jag måste ALLTID använda lypsyl efter att jag borstat tänderna. Det började med att jag smorde in de på kvällen när jag lagt mig, och då hade jag ju alltid borstat tänderna, så nu måste jag, varje gång jag känner lukten av tandkräm, smörja in läpparna.

  2. Jag är "beroende" av Blondinbellas blogg. Inte för att jag tycker den är skit bra, eller för att jag tycker allt hon säger är vettigt, eller så, utan det är nog mer för att jag alltid velat bo i Stockholm. Har alltid älskat Stockholm, och skulle gärna bo där, inte hela livet, men ett tag i alla fall. Och när man läser hennes blogg så kan man liksom leva sig in i livet där. Inte för att jag tror att alla stockholmare lever som Blondinbella, men det blev liksom bara så att jag fastnade för hennes blogg...

  3. Jag måste äta chips när jag är bakis. Det är ju kanske inte så jäkla bra, som om inte partykvällen var illa nog, så ska det vräkas ännu mer kalorier dagen efter. Men det är lite som med lypsylet, nu när man vaknar och är bakis, åker ner på affärn för att handla, går kroppen liksom per automatik till chips å dip hyllan. Det ska bara ätas chips. För övrigt så är ju chips min värsta ovana överhuvudtaget. Jag skulle klara mig utan kakor, glass, godis allt sånt, men inte chips. Och det syns ju...

  4. Just nu måste vi ju titta på Lost varenda kväll, om nån missat det. Har faktiskt klarat oss några kvällar innan E´s kalas, var alldeles för trött, men nu är vi igång igen!! Kan gå och lägga oss extra tidigt för att titta på Lost!

  5. Hmm... Nu börjar det tryta...Jo, jag tar alltid av mig strumporna på vardagsrumsgolvet. Eller inte alltid alltid, men ofta. Jag, och flera kvinnor i min släkt med mig, blir ofta väldigt varm om fötterna kvällstid. Och då slänger jag av mig dom, och oftast hamnar de då på vardagsrumsgolvet. Detta kan ske även om jag inte är hemma, blir det sent på kvällen, eller om jag blir varm om fötterna måste strumporna av, annars får jag panik!! (Oftast brukar jag ta med mig de hem om jag inte är hemma. =)) Hemma kan jag ha tre-fyra par liggandes på golvet om det är riktigt illa, och nåt par som tryckts in under soffkuddarna...

  6. Jag klipper naglarna i vardagsrummet. Japp, det gör jag. Jag vet att det finns folk som nästan kräks av detta, men det gör inte jag!! Och mitt hem, min borg= där gör jag som jag vill!! Sen tar jag självklart bort dessa, även om inte alla i min familj gör det så noggrant efter sig...

  7. Jag tycker det är skitjobbigt att duscha. Inte så att jag inte gör det, och när jag väl står i duschen är det ju aldrig så att jag ångrar det, men jag tycker det tar tid, är jobbigt å ja... Jag går alltid å gruvar mig... Sen är det gjort på fem minuter och jag känner mig frisk å fräsch och tänker: nästa gång ska jag göra det på en gång, det är ju så skönt!! Och sen så går jag och gruvar mig ändå. Och ju senare på kvällen det blir, desto jobbigare blir det! (OK, jag sitter just nu pch gruvar mig för att gå å duscha. Va händigt att jag hitta denna lista, som jag var tvungen att göra just nu!! kommer nog att sitta ett tag till innan jag tar mod till mig...)

  8. OK, måste komma på en till, är bara en enda kvar!! Hmm.... Jag älskar att handla barnkläder! De är så himla söta. När jag går in i affärer slutar det alltid med att jag står på barnavdelning och funderar "Vem kan jag köpa denna urgulliga, superduper söta klänning/tröja/byxa/dress/mössa till?" Och så är de ju så mycket billigare oxå, än kläder till sig själv, så man får ju inte lika dåligt samvete om man handlar lite barnkläder.

  Ja, det var väl det de... Tror alla jag känner som bloggar, som läser min blogg har gjort denna lista... Så jag kommer itne utmana någon...

  Nähä, om man skulle....

  Jaa...

  Hmm....


  OK, JAG GÅR VÄL Å DUSCHAR DÅ!!!!!!!!!

  Så hinner vi ju se minst två avsnitt av Lost ikväll!! =)

  Puss på er!

  Hej hej hallå världen!

  Idag vill jag leva i verkligheten för idag ser verkligheten ut såhär:

  Kallt!! Klart!! Friskt!! Och snö!!

  V gillar snön lika mycket som jag!!

  Såhär mycket snö kan jag nog inte minnas att jag sett.. Men rykten säger att det var 1988 det var såhär mycket snö senast, och jag var ju bara fem år, så jag har nog glömt det... V är fem och ett halvt år, och mäter väl drygt en meter över havet, och han är inte lika hög som snökanterna!!


  Sen när jag kom hem från jobbet idag så hade min skoter, åter igen, kört fast.. Alldeles av sig själv... Och min arbetslösa sambo var alldeles, alldeles oskyldig??
   Tur det inte är så mycket snö.... *ironisk*
  Åhh, ta i!! Tur man har snälla grannar!! Själv var jag ju tvungen att fota!! =)
  Det "lilla" diket som blev efter att skotern lyckats spinna sig framåt.... Som sagt, vi har lite snö!!

  Nu har vi käkat middag, ska nog slappa i soffan. E ska baka en tårta åt en kompis som blev så imponerad av E´s smörgåstårta förra helgen, så han beställde en på en gång!!

  See ya!!

  Oj oj...

  "Ibland hoppar verkligheten upp och skiter en rakt i nyllet"

  Jonny Ljungman ifrån Från Koja till slott på skorrande stockholmska.

  Ja, tänk om man kunde leva mer i drömmarna än i verkligheten, det är ju så mycket trevligare där!!


  Hej hej!!

  Ojoj, nu var det länge sen... Har haft fullt upp!!
  Hade ju 30-årskalas för E i helgen. Det var skitskojigt, även om man inte släpper lös så mycket själv, för man känner sig
  ju ansvarig för hela tillställningen.
  På dagen blev han lite kidnappad. Han blev nog mer nervös än vad som var nödvändigt, men det hör ju till, att jubilarerna ska våndas lite. Först så fick han åka skoter i alla fall, och inte som brukligt, utan såhär:


  Längst fram på en gammal Ockelbo 8000.

  Hit for vi å grilla å hade det mysigt, men dock lite kallt, -15 stod termometern på.

  Vi hade en svag utsikt över Kullstaberget.

  Sen fick han åka lite snow racer!!

  På kvällen blev det fest, med väldigt många männsikor!! Väldigt många!!
  Ni kommer inte att få se nå bilder på de, men såhär såg tårtorna ut

  Och denna vackra t-shirt bar en gästerna

  Kvällen avlöpte lugnt å sansat, alla hade trevligt så vitt jag förstod!
  Och E kunde både gå och prata när vi kom hem vid femtiden, vilket var mer än jag hoppats på!!

  Igår blev det mest skottning och snöröjning och hämtning av alla grejer på festplatsen.
  Satan i gatan vad snö det kommit, om ni missat det!! Så himla härligt och underbart, nu då snön kommit av vägen!!
     
  Jag fick SKOTTA av bilen...                                                                                    Snöras!!

  Nu vankas det middag. Mina kära Lillasyster har intagit soffan och bor här några dar innan hon drar till Umeå igen, och idag lagar hon middag. Nice!!

  Hare bra!!

  Hej!

  Rekord!!

  Jag tror jag hade rekord igår med 62 unika besökare!! Kul!!
   
  Hej å välkomna alla nya läsare!!

  Men bara en enda kommentar....

  Jag som blir lite stolt när jag är så duktig och lägger upp nya bilder, och förväntar mig lite respons i alla fall, och så säger ni inte nåt...

  Det kommer några till här:


  Hammarstrand - vår vackra by!!

  Hallå!!

  Blir lite lite bloggat nu, men det är som lite fullt upp ändå med kalas å finväder!!
  Men jag försöker i alla fall.

  Ska försöka knåpa ihop nå skoj till kalaset å, men jag vet inte riktigt vad. Ska höra med några nära och kära och se om vi får ihop nåt. Presenten är i alla fall klar, men han är ju inte den lättaste att handla åt, då han alltid kommer på efteråt vad han vill ha, eller precis innan, men då är man ju förhoppningsvis redan klar.

  Oj, nu försvann rasten i ett nafs, men jag skriver kanske mer ikväll...

  Puss på er!!

  Paradiset!

  Det är väl kanske hur jag skulle vilja beskriva de norrländska skogarna en dag som denna.
  Så himla oerhört enormt vackert. Och där har vi åkt, med skoter, så nära naturen man kan komma.
  Jag skulle gärna knäppa kort var enda meter för att visa er, men ni får helt enkelt ge er ut själva för att uppleva det.
  Men lite smakprov ska ni få.


                         
                                               B är ute å leker

  Ja, så om ni suttit inne idag så har ni verkligen missat nåt.
  Hoppas på många fler såna här dagar framöver!! Även om skoterturen ganska tidigt blev avbruten p.g.a skoterhaveri...


  Lite trist, såna här dagar kan man ju vara ute hela dagen...

  Nähä, nu är man nybadad och ska snart kika på film.
  Ha en bra kväll så kommer det mer bilder sen, var iväg på en liten sväng till och knäppte lite kort.

  Adjö!


  Sol sol sol!!

  Åhh, vad härligt!! Idag blir det skoter och foto!!! SKa nog bädda in kameran i filtar och ta med på skoterturen, man får väl helt enkelt köra lite lugnare. Kanske mina medåkare ställer upp på lite kort!!
  Var tvungen att springa ut och dokumentera detta för er, se här:

  God dag då!!

  RSS 2.0