Premiär!!


Den 27:e februari är det premiär för filmatiseringen av Stieg Larssons kriminalroman "Män som hatar kvinnor".
Såå spännande!! Jag slukade alla tre böckerna, och de är nog kanske de bästa jag läst i mitt liv. Och lite har jag läst i alla fall. Men jag är lite nervös. Eller nervös och nervös, men det finns ju en ganska stor risk att man blir besviken. När man läser en bok skapar man ju liksom sin egen lilla värld. Man får sin egen föreställning om världe i boken. Och alla skapar ju sin egen, ingen annan den andra lik. Därför är det ju väldigt lätt att bli besviken, för det är ju inte alls säkert att min föreställning är densamma som filmskaparens, och detta tycker jag är ännu lättare när det är på svenska. På nåt sätt tycker jag amerikaner lyckas bättre att överföra boken till film. Och det har hänt många gånger att jag blivit besviken. T.ex Camilla Läckbergs böcker tyckte jag blev helt värdelösa tv-filmer eller miniserier eller vad de kallades. Ingenting var som jag föreställt mig. Wallander-filmerna är ju i och för sig bra, men jag tycker inte de har mycket med böckerna att göra, Christer Henriksson må vara en bra skådespelare, men han är inte en Wallander, inte MIN Wallander i alla fall. Sen så är det ju alltid svårt med skådespelarna, och ännu svårare om man använder redan kända skådespelare, för när man läser boken så bygger man ju upp egna ansikten på figurerna, och med kända skådespelare så har man ju redan sina uppfattningar om de. I detta fallet så tycker jag nog att Michael Nyqvist var ett bra val. Honom gillar jag skarpt och han kan nog göra en bra Mikael Blomkvist, kanske lite för snäll. Noomi Rapace har i alla fall aldrig jag sett i nåt tidigare tror jag, eller jo, men inte så mycket så man förknippar henne med nåt annat, så det kan nog funka riktigt bra, hon ser nog ut lite som jag föreställt mig Lisbeth. I övrigt är det ju rätt många kända ansikten i rollistan, t.ex Peter Haber, Lena Endre, Marika Lagercrantz, Stefan Sauk och Ingvar Hirdvall, och det kan bli helt fel!!


Så det är med delat sinne jag ser fram emot filmerna. En del av mig skulle lika gärna kunna skippa att se filmerna, så jag får ha mina egna föreställningar kvar, medans en del hoppas att de lyckats denna gång, och att man verkligen får se boken på film, så som jag föreställt mig det! Men självklart ska jag se den. Är väldigt sällan på bio, men denna film känns nästan som om man vill förära med ett besök i stora staden på premiären, E gillade ju oxå böckerna väldigt mycket.

Ska kanske kika redan nu om man kan boka biljetter.

Ciao på er!

Kommentarer
Postat av: sys

Vi har bokat biljetter till premiären i ö-sund, på sena föreställningen 21.15. Ska ut och käka innan! Hänga på?

2009-02-16 @ 22:08:14
URL: http://josblogg.blogg.se/
Postat av: Paulin

Är den värd att se utan att ha läst boken tro? :) Den verkar ju rätt lovande...

2009-02-16 @ 23:44:19
URL: http://pauerlajn.blogg.se/
Postat av: Helena

Syster: Ja, jag funderar på floating i stugun innan, fick ju presentkort av mamma, och sen dra vidare till stan, så det låter ju som en bra idé, ska höra med sambo!



Pauline: Ja, det lär den nog va, men om du vill läsa boken ändå så tror jag du ska göra det innan du ser filmen, annars tror jag boken blir förstörd.

2009-02-17 @ 09:19:31
Postat av: sys

Helena: Ok, hör av dig!



Paulin: Jag håller med Helena, läs boken innan!

2009-02-17 @ 14:24:31
URL: http://josblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback