Helg

har det varit både i livet och här i bloggen... Vissa helger blir det mycket bloggat och vissa helger blir det inget bloggat alls..
Har haft fullt upp i helgen, så det har inte funnits nån ork, lust eller tid till att blogga. Men nu är det måndag igen, och dags att ta itu med vardagssysslorna.

Så vad har vi gjort då??

Jo, i fredags hade vi en liten middagsbjudning. Eftersom jag kände att det var så länge sen jag träffa mina tre vänner I, C och L så gjorde jag slag i saken och bjöd de allihopa med familjer på middag! Pizza stod på menyn, med inspiration från en namne på jobbet, alla fick välja precis vad de ville ha på sin egen pizza, händigt eftersom L är vegetarien och I kan va lite känslig på maten... Trevligt värre blev det, och det slutade med att de flesta av oss förr eller senare slumrade i soffan.

På lördagen blev det grillning och mys i solen/molnen med Syster och hennes familj och svärföräldrar vid deras stuga i Fisksjön. Sen for vi på ett litet 30-årskalas hos J. Käka tårta och drack lite. Efter det åkte jag och I till en annan kompis som satt att pimpla lite vin. Jag och han dela på en flaska rött, ett mycket gott vin, ska leta upp det på Systembolaget.se så ska ni få se:
 80:- kostar en flaska
Flagga  Gestos Cabernet Sauvignon 2007 (nr 6047)
  
LandArgentina
  
DistriktMendoza
  
Alkoholhalt14,0 %
  
FärgMörk, rödblå färg.
  
DoftKryddig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, svarta oliver och lagerblad.
  
SmakKryddigt, fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, muskot och lagerblad.
  
AnvändningServeras vid ca 18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött.
Druvorna till Gestos kommer alltså från två olika altituder; 50% från Barrancas på 700m ö.h som bidrar med färg, kraft och volym, 50% från Tupungatos odlingar på 1100 meters höjd vilket ger struktur och komplexitet.

Ja, sen var det bara att fara hem och sova.

Söndagen bjöd på Lilla Vasaloppet på Näset som Syster och <svåger var med och arrangera. V skulle åka och sen hade Syster anlitat mig som fotograf! Kul tyckte jag, knäppte och knäppte. Sen skicka hon in till tidningen, så i dagens LT finns en liten notis med, läs här, med en bild tagen av mig! Min första publicering!! Tyvärr står det inte vem fotografen är, och i tidningen hade de lyckats blanda ihop namnen så det står att det var min syster som knäppt kortet... Typiskt!! OK, förmodligen kommer jag inte att vinna några priser för den bilden, men ändå.. Lite skojigt är det ju!
En liten Selina var med oxå, hon har inga egna skidor, men hon snodde ett par stavar av ett stackars oskyldigt litet barn, och strosade fram i skidspåren!

Sen blev det kalas för hela slanten. Först var vi och firade kusins P, som fyllde 20 och sen blev det middag och firande av svärfär som fyllde... ja, det kanske inte är sånt man berättar, men nästa år fyller han jämt i alla fall! =)

Mellan kalasen hann jag med en runda i skidspåret och konstaterade att skidsäsongen nog är över nu. Den som nyss börjat för mig!! Synd, nu när man liksom kommit igång och tycker att det är skoj! E och T körde ju upp spåret förra veckan, men nu hade nån gått i spåret med spark och trampat stora hål i spåret, kanske 2/3 av spåret, nån har åkt med skoter där, så spåret är tillplattat på vissa ställen, och annars ligger det små och stora isklumpar i spåren, dessutom blir det ju mjukt när det är plusgrader, det innebär oxå att när det är minusgrader, som det var igår, är spåren hårda och hala! Drog nog på 4-5 vurpor igår! Så näe, nu är nog skidsäsongen över för iår tror jag. Kanske tar nån liten runda med V, men annars dfår det nog vara till nästa vinter. Men då ska jag börja mycket tidigare så jag hinner bli duktig och inte vurpa i varje liten backe innan säsongen är över!!

Resten av kvällen tillbringade vi i soffan med Wipeout, Mythbusters och Timewarp, det är ett häftigt program på Discovery!

Jaha, då var man ikapp i tiden då!

Jo förresten, E har fått börja jobba oxå!! Han jobbar som snickarlärling, förhoppningsvis kommer detta att leda till en anställning inom en överskådlig framtid!! Skänt, så han slipper sitta hemma och vara arbetslös, det tär på både honom och mig! Den enda som inte gillar det är V, som hellre är hemma än på dagis.
Men idag så sluta jag tidigt, så då blev det ju tidig dag även för V. Vi har varit och besiktat bilen. Allt gick bra förutom att en fjäder har gått av. Ojdå, det är ganska illa.... Dessutom så sticker den delen som gått av rakt ut mot däcket, han fick inte ens ett finger mellan däcket och piggen... Han tyckte vi skulle köra lugnt hem... Oj...
Så då får man ta och inhandla nya fjädrar då... Alltid lika skoj att lägga pengar på sånt... Not....
Nu ska jag lägga mig en stund på soffan, läsa nyaste Amelia och vila lite, har möte sen på jobbet så det känns som om det behövs om man ska orka vara aktiv!
V är uppe på sitt rum och leker och har stereon på repeat tror jag, på denna låt:

Har hört den 7 gånger nu ungefär...

Har ni sett att jag lärt mig lägga in youtube-klipp??  =)
Jaha, nähä, ska kanske hinna laga lite mat oxå innan mötet...

Höres! Hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback