Sendrag

är enligt Wikipedia.se följande:

Sendrag är en ytterst obehaglig, krampaktig upplevelse som förekommer väldigt ofta.

Man får det ofta under foten eller vaden. Detta beror på att muskeln drar ihop sig vid träning, nedkylning eller efter att man har suttit stilla en längre tid.

Några andra ställen för sendrag är låren (framsida/baksida), under tungan och mellan tår och fingrar. Detta är lite ovanligare men förekommer olika ofta beroende på person.

Ett pålitligt sätt att motverka sendraget är att dra ut muskeln. Som i stretching. Det sägs också att sendrag kan motverkas med hjälp av magnesium. Vätskebrist kan också vara en bidragande faktor.

Detta brukar drabba min vad nån gång ibland. Oftast sker det på natten. Det gör riktigt, riktigt, riktigt ont!! Men det lustiga är, att varannan gång, kanske, nåt sånt, så vaknar jag inte. Om ni haft det förstår ni att man måste sova väldigt djupt om man inte vaknar när man har sendrag.... Utan då märker jag det dan efter, är öm i vaden och lite stel. Det är jag nu. Hade nog sendrag i onsdags natt, för igår när jag vaknade hade jag ont. Och nästan ännu ondare idag, känns nästan lite mer som träningsvärk idag. Lustigt...

Imorgon ska E och V på pimpeltävling med E´s gamla jobb. Jag skulle oxå följa, brukar vara trevligt. De är generösa, bjuder på mat och priser till alla. Men imorgon tänkte jag stanna hemma. Kände att det skulle vara så himla skönt att vara hemma, alldeles själv. Det händer inte ofta. Kanske åka skidor, om det inte är plusgrader. Kanske Yoga lite! Hoppas på lite sol, kan man kanske gå på tur med kameran. Bara vara. Skööönt!

Nu ska vi snart dricka kaffe med U och B, och äta upp chokladbollarna som inte blev uppätna igår.


Sen blir det kanske lite Let's dance, eller nån film.

Ha en trevlig kväll!!

Hej!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback