Godis!!
Lakritskola
(60 st)
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
2 tsk kakao
1 påse turkisk peppar (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Pensla papperet med lite fett.
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en vid gryta. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125 grader eller tills smeten klara kulprovet (Kulprov: droppa lite kolasmet i en kopp med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är smeten färdigkokt.). Det tar ca 12-15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då. Krossa karamellerna genom att försiktigt dunka påsen med en liten kastrull eller mixa i matberedare. Vänd ner de krossade karamellerna och låt smälta i kolasmeten. Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kallt att sätta sig. Skär eller klipp kolan i bitar och lägg in varje kola i plastfolie eller smörgåspapper. Förvara svalt i burk med lock eller i plastpåse.
(Hittade det på http://blogg.expressen.se/anna-recept/category.jsp?catid=2056)
.
Åååhh, nu börjar granen dofta!!
Mmmmm, en julkänsla sprider sig....
Haha, E skämmer bort granen!!
Man har ju hört att man ska stoppa en sockerbit i vattnet man vattnar granen med, har ingen aning om varför, men det är väl nån gammal skröna...
E berättade precis att han blandat vattnet med krukväxtnäring, och vanlijsocker!!
Gulligt!!
Påklädning kommer att ske imorgonkväll, när V kommer, men såhär ser den ut för tillfället!
Näe, nu blir det nog lite klappinslagning.
Ju mer jag gör ikväll, desto mindre blir det att göra imorgon!