Vad ska vi göra i Umeå?

Ja, tänkte väl först och främst hälsa på Lillasyster.
Och eftersom vi inte har några pengar att göra av med så ska vi försöka gratisturista i Umeå.
Kanske får göra ett litet reportage: "En helg i Umeå på lite och ingenting!"
Pratade med Lillasyster förut och undrade vad vi kunde hitta på.
T.ex åka ut till havet, gå på promenader, och så sa hon "Åh, nu vet jag vad vi ska göra!" och med andakt i rösten fortsatte hon "Vi ska åka på Ica Maxi!!". 

Måste erkänna att det var inte riktigt vad jag förväntade mig att hon skulle säga... Men vem vet, det kanske är på Ica Maxi i Umeå det händer... =) Och gratis är det väl, om man bara ska kolla...
Sen blir det väl lite sällskapsspel och så, och sen hinner man väl kanske inte så mycket mera.

Jo förresten, E har haft ute en skotermatta på blocket i flera månader, och han har fått ett mail, av nån som inte hörde av sig nåt mer, och i veckan var det hit en och kollade på den, men den passade inte.
Så idag ringde det en till snubbe som var intresserad av den. Men han tyckte det var lite långt att åka.
"Vart bor du då?" frågade E. "I Vännäs" svarade snubben. "OK, men vi åker upp till Umeå imorgon och blir där hela helgen, blir det nå bättre för dig?" och såklart blev det bättre, är bara tre mil mellan Vännäs och Umeå, så honom ska vi träffa nångång på lördag oxå. Förhoppningsvis köper han den, och då har vi ju tjänat på denna resan!

Vad har jag gjort idag då??
Jo, slutade tidigt, så jag tänkte hinna med massor, men då följde jag med E till Ede där han skulle göra klart det sista med panelen, var tänkt som en snabb sväng, men då den inkluderade middag oxå, så kom vi hem för ca en halvtimme sen... Alltså hann jag inte med så mycket alls, tog en promenad i alla fall, men det är ju det enda...
(Och inte en så lång promenad som vissa kanske tror, som åkte förbi mig... Även om jag skulle vilja att det var så att jag gick hela vägen hemifrån till Ede, så är det inte hela sanningen... E släppte av mig vid utsikten längst upp på Lienbacken... Men jag låtsas gärna som om jag gick ända från Pållan!!)
Dessutom kände jag att jag drog i mig mycket kall luft, trots att det bara låg på ca -5 grader, men jag känner redan i halsen att jag kan komma att bli förkyld... Inte bra...
Tänkte därför försöka crosstraina bort dessa symptom så jag klarar mig...
Sen blir det duschen och så morgonrocken och soffan...
Och så sova på det!

Hej!

Kommentarer
Postat av: Kickan

OK jag ska förklara detta med Ica maxi!

Som student i Umeå är matvaruutbudet rätt begränsat: det är ica supermarkets som gäller och där är det svindyrt! Ica ålidhem som ligger där jag bor är nog det mest studentbesökta Ica't i hela umeå, men även listat som ett av sveriges dyraste (om inte t.o.m DET dyraste).



Ica Maxi däremot, är ju så stoooort, man kan köpa storpack till bra priser, dom har alltid fina erbjudanden och sen är det ju underbart att bara gå runt i timmar och insupa valmöjligheten + att dom har ALLT!

Problemet är bara att det inte är många studenter som har bil, så att ta sig till maxi är väldigt svårt, om man inte vill släpa maten flera km alternativt krångla med många och långa bussbyten.. Så att åka på Ica Maxi är något väldigt heligt och eftertraktat bland studenterna här.



Såhär kan det ofta låta: "Vaaaa! har du bil!!! Om du får mat hos mej en gång i veckan kan jag väl få åka med dej till ica maxi!" eller "OOooo var du till maxi i helgen? LYLLOS!" osv osv.

2010-01-21 @ 19:35:21
Postat av: Kickan

så nu när du kommer hit med en stor bil, vore jag inte annat än korkad om jag inte utnyttjade tillfället i akt att åka till ICA MAXI!

2010-01-21 @ 19:36:47
Postat av: Paulin

Hahaaaa gud vad rolig du är Kickan ;D Har ni inget Willys förresten? Det är ju det absolut skitbilligaste alternativet..

2010-01-21 @ 21:14:27
URL: http://pauerlajn.blogg.se/
Postat av: Helena

Haha, ja att det var nåt mer än att bara fara på Ica förstod jag... Men däremot fårstår jag inte, Andreas har ju bil?!? Går det inte att storhandla med den?? Visst är det "bara" en golf, men med bara två personer i bilen borde det ju få plats hyfsat med mat i alla fall?!? Galenpanna, vad mer ska jag ta med för spel?? Visst har du pratmakarna? Och monopol? yatzy??

2010-01-21 @ 22:29:40
Postat av: Kickan

Ta med Geni och skissa&gissa! Jo han har bil men det har som inte blivit av....

2010-01-21 @ 22:56:21
Postat av: Helena A

Ha ha ha ja jag tyckte att det var i det hurtigaste laget att gå från Pålgård till Ede, men man vet ju aldrig;-)

2010-01-22 @ 09:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback