Komplimanger!

Idag var första gången som nån sa "Det syns att du gått ner i vikt!"
(Förutom mamma som sa det för några veckor sedan. Men mammor är ju mammor, de skulle ju kunna säga det bara för att vara snälla!)
.
Åh, vad glad jag blev!! Och att personen verkligen sa det, inte bara tänkte det!! Tänk vad mycket bättre det känns! Annars hade ju aldrig fått veta det!! Även om man kan märka det lite själv, att kläderna sitter lite bättre, och att kroppen förändras, men det känns ju alltid bättre om nån annan ser det. Och säger det!
.
Men jag förstår att inte alla säger det. Själv är jag riktigt, riktigt dålig på att säga sånt. Oftast är det inte för att vara elak, utan för att jag helt enkelt inte ser sånt!! Särskilt inte om det är folk jag träffar ofta, då märker man ju inte skillnaden lika tydligt. Ibland kan jag gå och tänka "Undra om inte hon/han gått ner i vikt?? Är hon inte lite smalare?? Eller?? Äsch..." Men om jag ser tydligt att nån gjort det, att jag liksom har fakta på det, då försöker jag alltid säga nåt!
.
Nu för tiden försöker jag alltid suga åt mig av komplimanger oxå. Förut var jag väldigt "svensk" och liksom skämdes om jag fick en komplimang, oavsett om det handlade om mig, eller om kläder, eller nåt annat, och försökte alltid bortförklara det "Näe, men den här gamla trasan..." eller "Näe, men det var väl inget speciellt".
Men nu, och särskilt med träningen, så säger jag bara "Ja!!" och kanske till och med ett "Det tycker jag med!!"
För det tycker jag verkligen!! Jag vet själv hur otroligt lat jag kan vara, så det faktumet att jag tränar såhär bra, är verkligen något jag är stolt över!! Jag ger till och med komplimanger till mig själv, som ni kanske märkt här i bloggen. För jag tycker verkligen att jag är värd det! Jag, om nån, vet att jag är värd det!! För jag skulle lika gärna kunna ligga i soffan med en påse chips och inte oroa mig så mycket, för det är ju mycket enklare! Det är ju så hela mitt liv har varit, det är ju det som satt mig i den sitsen jag sitter i.
.
Men jag bröt det mönstret, och här sitter jag nu 7,8kg lättare, och lättare ska jag bli!!
För att jag kan!!
För att jag är bra!!
.

Kommentarer
Postat av: Helena H

Vad DUKTIG du är!!! Verkligen!

Kram kram

2010-09-22 @ 20:52:40
Postat av: Helena

Tack!! Kram!! Och krama Axel från oss!!

2010-09-22 @ 22:06:21
URL: http://helelena.blogg.se/
Postat av: Helena

Skitbra gjort av dig!!

2010-09-23 @ 09:09:31
URL: http://helenashopkok.blogspot.com
Postat av: Syster Maria

You go girl!

2010-09-23 @ 10:33:25
Postat av: Mor

Du ska lita på mig<3

2010-09-23 @ 15:30:29
Postat av: Kickan

Men gud! Nästan 8 kilo, det är ju asmycket! Va grymt!!

2010-09-23 @ 17:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback