Gott bröd!

Häromdagen fick vi ett supergott bröd på jobbet!

Ett som var så gott så jag skulle kunna göra det själv!!

Så jag har letat rätt på receptet på nätet, det låter väldigt likt i alla fall, och nån dag framöver ska jag slå till och baka det!!

Rågsiktskakor recept

Rågsiktskakor



Klassiskt recept på hålkakor som man gör på rågsikt.
Timglas Tid: 2 timmar varav 1 timme jäsning
Portioner 4 st

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degvätskan.

2.Tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, brödkryddor (om du använder hel fänkål och anis stöt dem i en mortel), och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.

3. Arbeta ihop till en deg. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 min.

4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den så att gasblåsorna pressas ur. Dela degen i 4 delar. Forma bitarna till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på 2 smorda plåtar. Nagga eller stick kakorna på några ställen med en gaffel. Tag ev ut ett hål i mitten.

5. Jäs kakorna övertäckta ca 30 min.

6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 225°, 12-15 min.

7. Låt kakorna svalna på galler under bakduk.

 

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Rågsiktskakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

.

Recept från http://www.recepten.se/recept/raagsiktskakor.html


Kommentarer
Postat av: Paulin

Låter fantastiskt gott! Måste nog prova det jag också :)

2011-12-04 @ 12:45:39
URL: http://pauerlajn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback