Hmm...

När man läser runt på olika träningsbloggar så blir man allt sugen på att prova på alla möjliga sorters träning.
Det verkar bara välla fram träningsformer!!
.
Allt låter så himla bra, och man skulle vilja göra allt!
Då känner man att det är tråkigt att man inte bor i en större stad med många olika gym och oändliga möjligheter till träning!
Fast jag uppskattar verkligen det som faktiskt finns, som jag vet om:
-Spinning och rytmisk styrketräning på Hotellet
-Styrketräning på HAK
-Zumba, just nu
-Yoga (periodvis, när hon inte skaffar barn! =))
-Gympa på Kullsta skolan
Och jag har gjort/gör allt utom enbart styrketräningen och gympan.
Visst kan man köpa kettlebells och balansbollar hemma, och det är ju inte omöjligt att även jag kommer att göra det framöver, men det är ju alltid lättare när man har nån som instruerar! Det är så svårt att stå hemma och hitta på ett bra pass.
.
Känner att jag ska kanske ska satsa lite mer på styrketräning än kondition, för att få upp motivationen lite, eller?
Fast mitt största mål just nu är ju att bränna fett, och sen när jag är nöjd kanske tänka på bygga muskler, eller åtminstone få en snygg figur, och hälsosamt med muskler.
Och jag vet inte om det finns nån verklighetsförankring, men jag inbillar mig att man bränner mer fett när man är ute och springer/åker längdskidor/står på crosstrainern än när man kör styrketräning.
.
Hmm, nån som kan upplysa mig??
.
Nähä, nu har jag varken sovit eller tränat, så nu blir det städning!!
Så de så!
Fast först må jag nog äta mellis!

Kommentarer
Postat av: Ilona

hej

Tänkte upplysa dej om att det finns inget som förbränner så bra som att styrketräning. Men för att slippa "stora" muskler använder man liten vikt med fler repetitioner. Glöm inte bara att stoppa i dej protein direkt efter träningen, så att musklerna får återhämtning och nåt att bygga vidare på.

2011-03-18 @ 15:54:20
Postat av: Maria

Läs hos Olga vad hon förespråkar (snabba pass, tunga vikter, få reps men med tempo så du även får kondition samtidigt) Verkar ju funka grymt bra på hennes klienter. Sen är det ju musklerna som kräver energi/förbränner så ju större muskler desto mer förbränning. Å vi tjejer har svårt att bygga stooora muskler bara sådär så det är nog ingen fara. Läs även hennes inlägg om gruppträning.....

2011-03-19 @ 07:05:42
Postat av: Helena

OK, låter som om jag måste lägga upp en ny strategi.!!

Tack för hjälpen!

Jo, jag har läst om hennes tankar där, men å andra sidan så är det inte 33x333 övningar där, utan eftersom det är kondition emellan så blir låtarna kortare, så det blir nog ungefär 3x15 reps på varje muskelövning. så det känns inte så illa.

Men man har ju som inställt i skallen att man måste hålla på länge och mycket på nå vis.... Men näe, jag får nog kompensera mina "konditionspass" med styrketräning då. Har ju lite vikter här hemma.

2011-03-19 @ 07:55:35
URL: http://helelena.blogg.se/
Postat av: Helena

OCh näe, jag är inte rädd för att få stora muskler heller, inte så, utan att jag vill hellre bli av med fett, än lägga till muskler, om du förstår hur jag menar. Just nu är det viktigast.

2011-03-19 @ 07:56:38
URL: http://helelena.blogg.se/
Postat av: Maria

Du skulle nog ha skaffat dig en pulsklocka! Som jag fattat det spelar procenten av maxpulsen stor roll vid fettförbränning. Att man då ska inte ta ut sig till Max utan ligga typ mellan 60 till 80 % på maxpulsen oavsett vad man gör. Kolla med stina, hon har en, kan nog förklara mer!

2011-03-19 @ 10:39:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback