Jag vill inte!! -dag 95

Jag vill inte!! Jag vill inte!! Jag vill inte!!
Hade ett hål i en tand sist jag var till tandläkaren, förra sommaren typ.
Men det gick så djupt så hon kunde inte borra bort allt, utan var rädd att komma åt nerverna. Så hon la igen det provisoriskt och skulle prova borra igen efter 6-8 månader. Annars var hon tvungen att rotfylla...
Nu har det provisoriska nästan försvunnit, så igår ringde jag och bokade tid (efter att ha gruvat mig i veckor!!) och går nu runt med ont i magen. Jag vill inte ha ont nå mer! Jag vill inte rotfylla!! 

Jag vill inte!!

#blogg100 

Kommentarer
Postat av: Kickan

Jag gjorde en rotfyllning på tandläkarstudentkliniken i Umeå, en jättegullig och nogrann tjej men det tog typ tre-fyra hela förmiddagar och måååånga bedövningssprutor! Bäst var alla röntgenplåtar som skulle tas.. De hade bara en rtgapparat så det var alltid kö. Så där stod man med en hel anordning som höll munnen öppen och en operationsduk över halva ansiktet och dregglade okontrollerat bredvid varandra. Min snälla student hade iaf sympati nog att torka mig om hakan medans i väntade! Allt som allt gick det på en spottsyver, och inga besvär efteråt, så helt klart värt all tid!

2015-06-09 @ 20:33:08
Postat av: Anonym

Hmm, skulle det där vara en tröst eller skrämma mig ännu mer? 😜 vill verkligen inte hålla på i fyra dagar! Är dessutom en tand långt in! Och jag gissar att jag inte kommer undan med en spottstyver hos folktandvården...

2015-06-09 @ 21:42:26
Postat av: Kickan

Nä men det tog extra lång tid eftersom hon var student, och dubbelkollade allt med sin lärare osv. Därför det var så billigt. I vanliga fall tror jag man går två gånger, en gång då man rensar rotkanalen och en gång då man fyller (tror jag). Det var väldigt drygt och smärtsamt och jävligt men det var ändå på det stora hela överkomligt! Det värsta tyckte jag var när dom sätter nån slags metallring runt tanden som alltså ska klämmas ner mellan tänderna, DET krävde mest bedövning!! Men det är lätt värt det när det väl är klart och slippa värken!!

2015-06-09 @ 22:29:38
Postat av: Anonym

Men jag har ju ingen värk nu! Jag har ju egentligen bara ett vanligt hål, som går väldigt nära pulpan, men det är ju inte öppet ner. Så för mig låter det konstigt att rotfyllning ska vara nödvändigt, men hon sa så.

2015-06-09 @ 22:35:34
Postat av: Ewa

Du har min fulla medkänsla! Jag hade spräckt en kindtand för 3 år sedan och opererade bort den i stället för att chansa på just en rotfyllning som kanske, kanske inte skulle hålla. Jag har en glugg, men ingen värk eller besvär. Det var det värt!

2015-06-10 @ 20:48:25
URL: http://www.ewasundback.se
Postat av: Helena

Hmm, min tanke var ju att nån skulle skriva "men det är inte så farligt som folk säger, med bedövning så känns det knappt!", nu har jag ju ännu mera ont i magen!! 💀

2015-06-10 @ 21:20:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback