Storkille -dag 24

Vi var ju till tandläkaren förra veckan, och hon påpekade att Alvin måste sluta med napp, då den börjar påverka hans tänder. (Inte den mest pedagogiska tandläkaren men...)
Och jo, vi har ju tänkt det själva också, att nångång ska han ju sluta. Alvin har till och med sagt själv att han ska sluta när han blir storebror. Men att säga det och faktiskt göra det ju två skilda saker.


Har dessutom gått och gruvat mig att detta ska bli det första stora, svåra steget för Alvin. Sluta med blöjan gick ju finemang redan förra sommaren och vällingen har han i princip slutat med själv, även om han blir sugen ibland. Fast nu har vi ingen hemma så nu går det ändå inte. 

Och jag ska inte ropa hej än heller, men ikväll så sprang han upp utan tutten när han skulle sova. Så jag stoppade den i fickan och sa ingenting om den, och han somnade utan!! Han frågade inte ens efter den!! 
Visst pratade han lite mer än vanligt och kanske tog lite längre att komma till ro, men det får man mig räkna med oavsett när man slutar med den, den är ju så starkt förknippad med sovningen. 
"Men mamma, jag sjunger ju försiktigt!" sa han när jag försökte få honom att vara lite tyst. 

Som sagt, jag ropar inte hej än och tror inte att vi kan kasta tutten för gott nu, men det känns som ett bra tecken att han kunde somna utan att ens fråga efter den! Kanske kan gå lättare än jag befarat! 

#blogg100

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback